Foto: Privātais arhīvs
Linda Jakovele ir cilvēks, kuru raksturo nepadošanās, uzņēmība un sportiskas aktivitātes. Bet par spīti dažādu sporta veidu "pielaikošanai" un nopietnām traumām, viņa ir atradusi sevi sporta zālē. Par savu izvēli, ikdienu, svara izmaiņām no 49 uz 65 kilogramiem un muskuļotām sievietēm stāsta pati Linda.

Šobrīd Linda savas dienas pavada Latvijas Sporta un pedagoģijas akadēmijā (LSPA), kur kvalificējas par fitnesa vecāko treneri un vadītāju sporta jomā, bet darbadienu vakari tiek pavadīti fitnesa klubā, kur viņa ir trenažieru zāles instruktore, kā arī vada individuālos un TRX grupu nodarbības treniņus. Tiesa, Lindas grafiks ir vēl saspringtākas, kad sākas sporta sezona, jo tad arī brīvdienas tiek pavadītas dažādās sacensībās – kā sportistei, atbalsta personai vai tiesnesei.

Foto: Privātais arhīvs

Aizraušanās ar sportu Lindai aizsākusies jau no bērna kājas, un gadu gaitā izmēģināti dažādi sporta veidi – skrituļslaloms, badmintons, futbols un volejbols, kas esot bijusi mīlestība uz ilgu laiku. Paralēli volejbolam Linda apmeklējusi arī modeļu skolu un vēlāk arī deju nodarbības, vārdsakot, brīvais laiks toreiz esot bijis ļoti maz. "Tas laiks bija diezgan traks, jo brīvas dienas nedēļā man nebija. Brīvdienās vienmēr bija jābrauc uz spēlēm. Atceros, kā mājupceļš no sacensībām vienmēr bija daudz ātrāks, jo visa komanda bija tā pārgurusi, ka aizmigām busiņā," atminas Linda. Volejbolu viņa nospēlējusi pāris gadus, bet diemžēl sporta stundas laikā, lecot augstlēkšanu, sanācis diezgan smagi traumēties – plēstas krusteniskās saites, ieplēsta mediālā saite un nolauzts menisks. Tā nu gads esot bijis jāpavada bez jebkādām fiziskām aktivitātēm.

Ir ļoti daudz viedokļu par sievieti un muskuļiem, un tas ir tikai normāli. Cik cilvēku, tik viedokļu un gaumes. Uzskatu, ka galvenais ir tas, cik labi un komfortabli mēs katrs jūtamies savā ķermenī.
Linda Jakovele

Pēc gada ilgas pauzes Lindai esot veiksmīgi sanācis atsākt visu no jauna, taču pēc pusotra gada volejbola spēles laikā atkal neveiksmīgi traumējusies – tieši tikpat smagi kā pirmajā reizē, tikai šoreiz cietis bija otrs celis. "Tas arī pārvilka svītru pāri maniem plāniem par iestāšanos LSPA, lai varētu studēt kvalifikācijā fitnesa vecākais treneris. Es uzskatīju, ka nespēšu nokārtot fizisko iestājeksāmenu, lai tiktu budžeta grupā, tāpēc izvēlējos iestāties Latvijas Universitātes P. Stradiņa medicīnas koledžā, kur ieguvu pirmā līmeņa augstāko izglītību sociālajā rehabilitācijā," par plānu maiņu stāsta jauniete.

Tomēr tās nebija vienīgās sekas pēc traumām, kas atstāja iespaidu Lindas dzīvē. "Tajā laikā es biju ļoti, ļoti tieva. Svēru nieka 49 kilogramus, kas ir diezgan maz manam 1,66 cm garajam augumam. Muskuļi bija zaudējuši savu apjomu, jo pusotru gadu pēc operācijas biju metusi pilnīgu mieru sportam."

Sportiskām bārbijām pa pēdām. Dzīve trenažieru zālē

Muskuļi rotā sievieti?

Uzskatu, ka muskuļota sieviete var būt arī sievišķīga, jo tas, ka sieviete iet uz trenažieru zāli, cilā svarus, nenozīmē, ka tagad viņai jāstaigā treniņbiksēs un sporta apavos visu laiku.
Linda Jakovele

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!