Foto: Shutterstock
Balti zobi un mirdzošs smaids ir ikviena pievilcīga cilvēka skaistuma kritērijs. Ja arī tu vēlies iegūt veselīgāku smaidu, zobus nebalinot ķīmiski, ielūkojies ledusskapī un izmanto kādu no turpinājumā minētajiem produktiem dabiskai baltāku zpbu iegūšanai!

Zemenes

Zemenēs esošā ābolskābe padara gardās ogas par vienu no efektīvākajiem zobus baltinošajiem līdzekļiem. Tāpat tajās ir virkne citu vērtīgu vitamīnu un minerālvielu, kas rada pamatotu iemeslu šīs ogas ēst pēc iespējas biežāk.

Sēklas un rieksti

Košļājot sēklas un riekstus, no zobiem maigā veidā tiek noberzts aplikums. Tāpat rieksti satur vērtīgās Omega – 3 taukskābes un olbaltumvielas, kas nepieciešamas veselam organismam.

Sīpoli

Lai gan sīpoli ir teju pēdējais ēdiens, ko baudīt pirms randiņa vai iziešanas sabiedrībā, tajos tomēr ir vērtīgas vielas, kas baltina zobus, “noēdot” aplikumu. Speciālisti iesaka sīpolus pievienot ēdieniem, kas iekrāso zobus, tā mazinot pigmentāciju.

Āboli

Āboli ne tikai stiprina smaganas, bet arī veicina siekalu izdalīšanos, kas savukārt ļauj efektīvāk notīrīt uz zobiem nosēdušo aplikumu. Tāpat tajos ir vitamīni un minerālvielas, kā arī āboli uzlabo vielmaiņu un veicina zarnu attīrīšanos.

Selerijas un burkāni

Selerijās ir liels daudzums ūdens, kas tās padara īpaši draudzīgas slaidās līnijas ievērotājām, kā arī tās efektīvi attīra zobu aplikumu pēc maltītēm. Līdzīgs darbības princips ir arī burkānu kraukšķināšanai, kas stiprina arī smaganas.

Siers

Siers satur kalciju, kas nepieciešams veselīgiem zobiem, kā arī tas neiekrāso zobus un tāpēc ir lieliska alternatīva vakariņām pirms saviesīga pasākuma apmeklēšanas vai arī našķiem svinību laikā, ja baidies no zobu iekrāsošanās pirms fotografēšanās.

Bumbieri un citrusaugļi

Bumbieru mīkstums dabiski attīra zobus no ēdiena atliekām, savukārt skābie citrusaugļi dabiski baltina to emalju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!