Foto: Shutterstock
Ne viena vien smalku un plānu matu īpašniece gatava izmisumā plucināt savu matu rotu, kad piedzīvota kārtējā neveiksme, mēģinot tos padarīt kuplākus un apjomīgākus. Izrādās, uztraukumam nav pamata, jo ir virkne griezumu, kas palīdzēs atrisināt šo problēmu.

Iedvesmojoties no "Adme" speciālistu ieteikumiem, esam apkopojuši šosezon aktuālus griezumus, kas piešķirs vēl neredzētu apjomu un kuplumu plāniem un smalkiem matiem.

Pakāpeniskais griezums

Класс 💜 Автор - @beckym_hair

A photo posted by Идеи причесок со всего мира 💇 (@hair.club) on Oct 5, 2016 at 4:40am PDT

Garu, smalku matu īpašniecēm kā radīts ir pakāpenisks matu griezums. Šāda griešanas tehnika "ierāmē" seju pakāpeniski pieaugoša garuma šķipsnās, kas vizuāli piešķir matiem kuplumu un apjomu.

Bobs – karē

Boba griezums visās tās variācijās ir ļoti piemērots tieši smalkiem matiem, bet, ja tev ir vidēji gari vai īsi mati, tad iesakām izmēģināt boba karē versiju, jo tā saucamā "čolka" piestāv dažādām sejas formām.

Pagarināts bobs

Pra inspirar o nosso domingo, a blogueira mato-grossense @janainasabrina e seu cabelo de propaganda de shampoo! 😍😍😍

A photo posted by ShortHair | CabeloCurto (@meucabelocurto) on Mar 15, 2015 at 4:17am PDT

Šādu griezumu ieteicams izvēlēties tām, kuras daba apveltījusi ar gariem matiem. It kā nevīžīgās dažāda garuma šķipsnas un pakāpeniskais, – mugurpusē saīsinātais, bet priekšpusē pagarinātais griezums – izskatīsies ļoti stilīgi un piešķirs taviem matiem necerētu apjomu.

Ieveidots bobs

DIMENSION 🌰

A photo posted by Katie Stevens (@katieleighstevens) on Apr 14, 2016 at 8:55am PDT

Maigas, vijīgas lokas ir lielisks veids, kā padarīt matus gaisīgus. Tikai nepārspīlē ar laku un citiem matu ieveidošanas līdzekļiem, lai lokas saglabātos rotaļīgas un vieglas.

Pagarināts karē

Автор - @beauticole_

A photo posted by Идеи причесок со всего мира 💇 (@hair.club) on Nov 8, 2016 at 12:45am PST

Klasiskā karē līnijas ir ļoti precīzas un striktas, jo šī frizūra pieprasa formas tīrību. Bet kā būtu ar nelielu eksperimentu, kas piešķirtu karē kolosālu apjomu? Vienkārši nedaudz "paspēlējies" ar matiem, piešķirot tiem asimetriju vai ieveidojot ne tā, kā ierasts.

Spurains vienāda garuma karē

Short hairStyle #shorthaircutcom #shorthair #shorthairstyles #bobhair #shortcut

A photo posted by short_haircut (@shorthaircutcom) on Jan 5, 2016 at 3:04pm PST

Vēl viena drosmīga karē modifikācija – vienāda garuma karē ar it kā spurainu matu efektu. Viegls, gaisīgs matu veidojums kontrastā ar šķietami raupji noīsinātiem matu galiņiem piešķirs tavam koptēlam aktuālu, viegli nevērīgu efektu.

Asimetrisks karē

《 Blonde Transitions 》 Bored with your blonde? Add some depth & color melt for fall!

A photo posted by M I K A (@mikaatbhc) on Sep 28, 2016 at 4:04pm PDT

Asimetrija ir apjomīgu matu labākā draudzene. Nofiksēt šo frizūru tev palīdzēs apaļā suka un matu putas. Ļaujies eksperimentiem, jo šis griezums tam ir kā radīts.

Izfilēti matu gali

Baby blonde balayage 😍 #btconeshot_hairpaint16 #btconeshot @balayageartists

A photo posted by M I K A (@mikaatbhc) on Jun 3, 2016 at 4:40pm PDT

Valda uzskats, ka gariem matiem var piešķirt apjomu tikai ar laikietilpīgu ieveidošanu, izmantojot stipras iedarbības matus fiksējošus līdzekļus. Ja vēlies ieekonomēt laiku, krasi nemainot matu garumu, vienkārši palūdz frizierim izfilēt matu galiņus – šis paņēmiens vizuāli padarīs matus gaisīgākus.

Šo ieteikumu var izmantot arī īsu matu īpašnieces. Šāda frizūra ir kā radīta tām, kuras nevēlas veltīt laiku garu matu kopšanai, bet grib akurātu matu sakārtojumu, kas neprasa liekas pūles un lieliski saglabā apjomu.

Kaskāde

Daudzslāņainība ir galvenais kaskādes tipa griezumu trumpis. Šāda tipa griezums vizuāli padarīs kuplāku pat visplānāko un necilāko matu rotu, turklāt bez īpašas ieveidošanas.

Vieglas lokas

《Bronze color melt + LOB》

A photo posted by M I K A (@mikaatbhc) on Oct 15, 2016 at 5:12am PDT

Tā vien šķiet, ka vieglāku, gaisīgāku un sievišķīgāku frizūru nebūs iespējams atrast. Vijīgas lokas visā matu garumā izskatās tiešām satriecoši. Tikai nejauc tās ar stīvām spirālēm, kuras iegūtas, izmantojot matu ruļļus. Viļņainu, maigu loku ieveidošanai izmanto matu taisnotāju.

To, kā tas darāms, uzzināsi šajā pamācībā.

"Pixie" griezums

Lakonisku īsu frizūru cienītājas noteikti novērtēs šo dumpīgo griezumu. Stilīgais un mūsdienīgais "pixie" ar sānos un pakauša daļā īsi skūtiem matiem un pagarinātu "čolku" ļauj eksperimentēt gan ar matu krāsu, gan ieveidošanu. Turklāt šis griezums pat bez īpašas ieveidošanas izskatīsies spilgts un apjomīgs.

Pagarināts "pixie"

Šī ir zēniskā "pixie" griezuma pagarinātā, sievišķīgāka versija. Sānos ataugušos matus var aizglaust aiz ausīm, šādi padarot griezumu maigāku. Bet, ja vēlies panākt pretēju efektu, nevērīgi sabužini matus, piepacel tos un nofiksē ar lakas palīdzību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!