Kāda lasītaja atsauksmēs rakstīja: “Baigi labais efekts ir skrubes vietā izmantot izlietotus kafijas biezumus gan ķermenim, gan sejai.” Cita lasītāja: “Jā par kafijas biezumiem es varu teikt - tā ir laba lieta, āda paliek nedaudz tumšāka un arī mīksta kā zīdainim. Bet tos kopšanas padomus es atkārtoju diezgan bieži, bet rokas āda un elkoņi tomēr nav tik perfekti cik gribētos. Pastāstiet lūdzu ko jaunu....?”
SIA ''Veselības centra 4'' Ķermeņa estētikas nodaļas vadītāja Linda Bāliņa:

Kafijas biezumus ķermeņa pīlinga jeb skrubes vietā visieteicamāk ir pielietot tām sievietēm, kuras ir skāris celulīts, jo biezumos esošais kofeīns ir galvenā sastāvdaļa pretcelulīta krēmos. Roku ādai un elkoņiem vislabāk ir pielietot veikalos un aptiekās iegādājamos ķermeņa pīlinga līdzekļus.

Lasītājas jautājums: Vai ābolu etiķis der notievēšanai? Esmu lasījusi jau par šo tēmu dietologu negatīvo attieksmi - etiķis paliek etiķis, lai cik maz mēs to lietotu. Un vēl – cik ilgā laikā iegūstami rezultāti par notievēšanu, vai grūtniecēm tas nav kaitīgi?

SIA ''Veselības centra 4'' Ķermeņa estētikas nodaļas vadītāja Linda Bāliņa:

Ābolu etiķi drīkst lietot tikai pēc ārsta dietologa vai ārsta endokrinologa nozīmējuma. Notievēšanas rezultāti būs atkarīgi no tā, vai precīzi būs veikta diagnostika, kāpēc jūs esat pieņēmusies svarā. Šajā gadījumā konsultāciju sniedz ārsts endokrinologs, kurš nosaka visas nepieciešamās analīzes, medikamentozo terapiju un dažāda veida notievēšanas procedūras, lai liekais svars samazinātos. Grūtniecības laikā sievietei ir jāpieņemas svarā, savukārt par to, vai šis svars nepieaug pārāk liels, konsultāciju jums sniedz ārsts – ginekologs.

Lasītājas jautājums: Apmēram pirms pusotra gada man tika veikta apendicīta operācija, taču pēc šīs operācijas ir palikusi apmēram 3 cm liela rēta. Vai Latvijā ir iespējams likvidēt šādas rētas?

SIA ''Veselības centrs 4'' estētikas plastikas ķirurgs dr. Evija Rodke:

Jāsaka gan, ka izņemt rētu tā, ka āda ir pilnīgi tāda pati kā pirms operācijas, praktiski nav iespējams. Rēta gan var sadzīt ideāli, ja ir pareizi šūta un ja organismam ir ideāla rētošanās – pat tā, ka grūti to kādreiz saskatīt. Tomēr rētu var koriģēt. Ir ļoti dažādi rētu korekcijas veidi, bet, lai ieteiktu pareizāko, būtu to jāredz. Rētu var vēlreiz koriģēt ķirurģiski, ievērojot visus noteikumus un domājot par kosmētisko efektu, var slīpēt ar lāzeri (ja ir negludumi), vai var veikt speciālas injekcijas rētā ( ja tā ir bieza, sarkana, plata – t.s. keloīdu rēta). Visas šīs iespējas un vēl citi risinājumi ir pieejami “Veselības centrā 4” pie plastikas ķirurģes dr.Evijas Rodkes. Konsultācijas ir bezmaksas.

Lasītājas jautājums: Vai varētu uzzināt cik maksātu plastiskā operācija acu plakstiņiem? Kurā vietā varētu veikt sejas slīpēšanu (likvidēt rētas), lai arī nav lielas, tomēr gribētos tās likvidēt, varu pieminēt, ka tās ir radušās daudzu gadu garumā, nepareizi kopjot seju? Neesmu kompetenta šajā jautājumā, tāpēc iespējams, ka to nedara slīpējot, esmu nedaudz dzirdējusi no draudzenēm par tādām iespējām.

SIA ''Veselības centrs 4'' estētikas plastikas ķirurgs dr. Evija Rodke:

“Veselības centrā 4” plakstiņu operācijas tiek veiktas pēc jaunākajām pasaules metodikām. Augšējo plakstiņu operācija izmaksā 150,-Ls. Apakšējo – 200,-Ls. Ja vienlaicīgi veic augšējo un apakšējo plakstiņu operāciju, cena ir 300,-Ls. Pēc pacienta vēlēšanās, šo operāciju var veikt arī ar lāzeru, kur skalpeļa vietā strādā lāzerstars, līdz ar to operācijas laikā nav nevienas pilītes asiņu – tā ir vienīgā vieta Latvijā, kur to var izdarīt.

Par sejas slīpēšanas visdažādākajām iespējām arī varat interesēties “Veselības centrā – 4” pie plastikas ķirurģes dr.Evijas Rodkes. Mūsu rīcībā ir jaunākās paaudzes lāzers, kuram ir pieejami 2 stari – Er un CO2. Er – slīpē virspusējo, veco ādu, padarot to jaunāku, maigāku, gludāku, bet CO2 - darbojas dziļākos audu slāņos uz tur esošo kolagēnu, kas tiek aktivizēts, līdz ar to āda savelkas, izlīdzinās sīkās grumbiņas. Pēc vajadzības var izmantot vai vienu, vai otru, vai abus starus kopā. Ir iespējama gan vietējā, gan vispārējā atsāpināšana. Pēc procedūras 1-ajā dienā ir jūtama sūrstēšana, apsārtums, kas pēc tam pārklājas ar krevelīti. Krevele turas līdz.2 ned. Pēc tam jāievēro visi ārsta nosacījumi sejas kopšanā. Cenas variējas atkarībā no apstrādājamā laukuma – vidēji 3Ls par 1 cm2 . Rudens un ziema ir ideāls laiks šai procedūrai, jo apstrādātās vietas jāsargā no saules ~3 mēnešus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!