“.. 15 grami silikona uz katra vaiga, un seja izskatīsies daiļa!” Tauku nosūkšana, diētas, fitnesa trakums un plastiskās operācijas – visi mediji to reklamē. Taču pastāv arī citas grumbu izlīdzināšanas iespējas!
Šeit nereklamēsim ķirurgus un skaistumkopšanas klīnikas, kas atbalsta šo trako aizraušanos ar skaistuma iegūšanu vai uzturēšanu mākslīgā veidā, bet gan ieteiksim dažus ikdienas vingrinājumus, kuri gluži dabiskā veidā un bez ķirurga skalpeļa palīdzēs izskatīties labāk.

  1. Saberzē rokas, lai tās būtu siltas. Viegli uzliec plaukstas uz aizvērtiem acu plakstiņiem. Desmit reizes dziļi ieelpo un izelpo, noņem rokas no acīm un lēni atver tās. Palīdzēs nogurušām acīm izskatīties labāk!
  2. Nospied enerģijas slēdzi! Nedaudz pamasējot plaukstu iekšpusi, tu sajutīsi jaunu enerģijas pieplūdumu ķermenī. Āzijas medicīna māca, ka šajā vietā plaukstās atrodas organisma meridiāni (enerģijas plūsmas ceļi). Stresa un pārslodzes dēļ šie ceļi “aizsprostojas”. Masāža palīdz izkliedēt šo enerģētisko “korķi”, un drīz vien atgriežas mundruma sajūta!
  3. Smaids seju padara skaistāku, turklāt tas palīdz atslābināties sejas muskuļiem, bet smiekli ir vēl veselīgāki. Smaidoša sejas izteiksme gluži nemanot uzlabo garastāvokli, un tas izraisa aizvien jaunu endorfīnu (laimes hormonu) izdalīšanos organismā, kas savukārt uzlabo sejas izskatu!
  4. Ķirurģiska iejaukšanās nav nepieciešama pat ļenganiem vaigiem. Pieliec plaukstas pie zoda un viegli nostiep ādu uz leju. Mutei jābūt nedaudz atvērtai un lūpām izliektām o formā. Vingrinājums jāveic vismaz vienu minūti katru dienu!
  5. Ko darīt, ja augšējie plakstiņi kļūst nokareni? Uzliec rādītājpirkstus uz uzacīm un uzmanīgi spied tās uz leju, tai pašā laikā ar pieres muskulatūru pretojoties šai kustībai. Turpināt vienu minūti.

Šos nelielos vingrojumus tu vari veikt darba pārtraukumā, mājās un cik bieži vien vēlies!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!