Jūs jautājāt, kā rīkoties gadījumā, ja ādai ir alerģiska reakcija, kā samazināt tumšos lokus zem acīm, kā mājas apstākļos veikt sejas tīrīšanu un no cik gadiem var sākt lietot pretgrumbu krēmus. Uz šiem un citiem jautājumiem atbildējusi Mary Kay skaistumkopšanas konsultante Maija.

Jautājums: Vai tas ir kaitīgi acīm, ja pēc profesionāla līdzekļa, ar kuru notīru kosmētiku no acīm, acis kļūst jūtīgas un rodas sūrstoša sajūta. Es nēsāju kontaktlēcas, strādāju ar datoru un vadu auto.

Atbilde: Paldies par jautājumu! Gribētos zināt, kādu profesionālo līdzekli Tu lieto? Kāds ir šī līdzekļa sastāvs? Kairinājums varēja rasties vai nu no šā līdzekļa sastāvā esošas sastāvdaļas iedarbības, vai arī Tavas pašas vainas dēļ, nepareizi lietojot.

Varbūt, Tu pārāk sastiepi ādu, pārāk stipri saberzi? Jo Mary Kay attaukotais līdzeklis kosmētikas noņemšanai no acīm ir testēts uz kairināmību un alerģiskām reakcijām, neaizsprosto poras, nekaitīgs jūtīgai ādai un acīm ar kontaktlēcām. No šī līdzekļa kairinājums var rasties vienīgi, ja to lietojot, pārāk sastiepj ādu un veic asas kustības. Kosmētika no acīm jānoņem maigi, jo āda apkārt acīm ir ļoti maiga un jūtīga.
Maija

Jautājums: Man ir tāda problēma kā tumši loki un maisiņi zem acīm. Maisiņi zem acīm man ir bijuši jau sen, spiežot no fotogrāfijām, aptuveni desmit gadu vecumā tie līdzinājās nedaudz aptūkušām acīm, bet tagad āda ap acīm ir tāda kā nedaudz tumšāka un pavisam nedaudz nokarena, bet kad satieku kādu pazīstamu cilvēku, tas vienmēr jautā: “Vai tev iet slikti? Tev tādi maisiņi zem acīm.”

Zinu, ka nevar lietot visu pēc kārtas acu ādai, tāpēc jau pasen lietoju krēmu ādai ap acīm no Lumene, tas protams nav mazinājis maisiņus un lokus. Gribu zināt, vai ir kāds līdzeklis, ar ko kopt kaut vismaz tumšumus, kas īsti jādara, vai varbūt ko es daru nepareizi?
Jau iepriekš pateicos.

Atbilde: Tumšo loku zem acīm rašanās iemesli var būt daudzi un dažādi. Vai Tev nav problēmu ar kuņģi? Kāds ir vispārīgs Tava organisma veselības stāvoklis? Un kāds ir Tavs darba režīms? Vai daudz laika pavadi, sēžot pie datora un strādājot ar acīm? Vai pietiekami atpūties? Ļoti gribētos, lai Tu atrastu iespēju atnākt un izmēģināt mūsu kompānijas piedāvāto produkciju acu ādas kopšanai! Nogurušo acu nomierināšanai var lietot dabīgos produktus, kā piemēram, svaigu gurķīti.
Maija

Jautājums: Es ļoti gribētu zināt, kā mājas apstākļos var veikt sejas tīrīšanu, un cik bieži to vajadzētu darīt?

Atbilde: Vislabāk un visdziļāk seju attīra maskas. Tikai nedrīkst maskas likt katru dienu. Maska jāliek divas reizes nedēļā regulāri, piemēram, otrdienās un piektdienās. Tu vari vai nu pirkt gatavas maskas, vai gatavot pati no dažādiem produktiem. Katru dienu seja jātīra ar attīrošo krēmu un ar toniku. To visu Tu vari darīt mājas apstākļos! Vari izmantot tāpat dažādus augļus un dārzeņus (piemēram, svaigu gurķi).
Paldies par jautājumu! Maija

Jautājums: Gribētos zināt, cik maksā (aptuvenās cenās) Mary Kay kosmētika, piemēram, tieši acu kosmētika. Mana problēma ir "maisiņi" zem acīm. Vai ir kāds īpaši efektīvs līdzeklis šai problēmai? Šī problēma man ir iedzimta, jo arī manai mammai ir tādas pašas problēmas. Esmu apmeklējusi daudzus ārstus, meklējot cēloņus, bet neviens neko prātīgu nav pateicis.

Atbilde: Abi minētie krēmi – ātras iedarbības un trīskārtējas iedarbības krēms – kopā maksā Ls 25, katrs pa Ls 13. To Jums pietiks apmēram gadam. Nomierinoša maska maksā Ls 13. Attaukotais līdzeklis kosmētikas noņemšanai no acīm maksā apmēram Ls 11.

Patlaban, no 1. februāra ir parādījies jauns krēms acu ādai – ar vitamīnu K un retinolu, kas mazina tumšos lokus zem acīm, atjauno mitruma balansu, mīkstina un izgludina ādu, samazina grumbiņas. Šis krēms maksā Ls 16. Ļoti gribētos, lai Tu atrastu iespēju atnākt un izmēģināt mūsu kompānijas piedāvāto produkciju acu ādas kopšanai! Nogurušo acu nomierināšanai var lietot arī dabīgos produktus, kā piemēram, svaigu gurķīti.
Paldies par jautājumu, un gaidīšu Tevi ciemos! Maija

Jautājums: Es gribētu uzzināt, no cik gadiem vajadzētu lietot pretgrumbu krēmus?

Atbilde: Mūsu āda savu veidošanās procesu beidz, kad mums ir 18-20 gadi. Katrs cilvēks ir individuāls, atšķirīgs. Dažiem pirmās problēmas ar ādu parādās tikai 40 gadu vecumā, dažiem jau 20 gados. Eksistē krēmi, kas paredzēti cilvēkiem tikai pēc 35 gadu vecuma sasniegšanas.
Ļoti gribētos, lai Tu atrastu iespēju atnākt un izmēģināt mūsu kompānijas piedāvāto produkciju! Paldies par jautājumu! Maija

Jautājums: Vai ir iespējams noņemt kaut mazliet zilos riņķus, maisiņus no acīm ar kaut kādiem dabiskiem līdzekļiem, bet ne ar krēmiem. Tie ir noteikti labi, bet diemžēl nevaru atļauties, tad varbūt domāju, ka pati varu kaut kādā veidā izveidot maskas acīm. Vai ir tā, ka gurķis spēj uzlabot sejas ādu un ka tas arī acīm var palīdzēt?

Atbilde: Jā, gurķītim piemīt ļoti spēcīgs efekts, tas spēj atsvaidzināt un tīrīt sejas ādu, kā arī tonizēt ādu ap acīm. Zem acīm var izmantot arī tējas maisiņus. Piemēram, Mary Kay nomierinošās maskas sastāvā ietilpst zaļās tējas ekstrakts, gurķīša ekstrakts, mežrožu un kumelīšu ziedu ekstrakts. Varbūt, Tev ir vēlēšanās pašai kļūt par Mary Kay konsultanti? Raksti!
Paldies par jautājumu! Maija

Jautājums: Sveiki! Man ir ļoti problemātiska āda - gan uz sejas, gan citur ķermenī! Patiesībā man ir alerģija pret citrusaugļiem, pret putekļiem, hlorētu ūdeni, stipriem ēdieniem, pret stresu utt. Iznākumā mana āda iegūst izsitumus. Man ir 19 gadi. Šajā sakarā es vēlos teikt, ka pret visu kosmētiku acīm, ko esmu iegādājusies, man ir alerģija. Vai Jūs man varētu ieteikt kaut ko, lūdzu?

Atbilde: Tev ir ļoti jūtīga āda, turklāt, alerģiska. Tas nozīmē, ka Tev ļoti jāuzmanās, lietojot kosmētiskos līdzekļus. Vispirms jāuzzina, kādi komponenti ietilpst konkrētā līdzekļa sastāvā. Un tad vēlams izmēģināt nelielu šī līdzekļa daudzumu, piemēram, uz rokas. Lai precīzi atbildētu par Tavu acu kosmētiku, man jāzina, kādas firmas kosmētika tā ir un kas ir tās sastāvā. Varbūt, Tu varētu piezvanīt vai uzrakstīt e-vēstuli? Jūsu ādai kopšanas līdzekļus ir iespējams piemeklēt, tikai tas jādara ārkārtīgi uzmanīgi!
Paldies par jautājumu, un gaidīšu Tevi ciemos! Maija.

Tagad vari sūtīt vispārīgus jautājumus par sejas kopšanu un kosmētiku uz e-pastu sieviete@delfi.lv, un atbildes DELFI sievietēm sagatavos skaistumkopšanas eksperti.

“Mary Kay” Skaistuma konsultante Maija Gabrēna piedāvā arī lielisku iespēju izmēģināt tieši Tavam ādas tipam piemērotus ādas kopšanas un citus kosmētiskos līdzekļus. Zvani pa telefonu 7180210 vai raksti maijagabrena@mail.lv, lai pieteiktos uz individuālu bezmaksas konsultāciju!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!