Vai kaunuma matu noskūšana palielina risku saslimt ar seksuāli transmisīvajām slimībām (STS)?

Jā, palielina. Ādu kaunuma apvidū ir īpaši viegli ievainot ar žileti, šajā apvidū vieglāk veidojas ieaugušie mati un izsitumi. Šis ādas apvidus arī parasti pakļauts lielākam siltumam un mitrumam (pieņemot, ka tu valkā apakšveļu, peldkostīmu vai citu apģērbu), tāpēc izsitumos var sākt veidoties infekcija. Un tas nav patīkami.

Ieaugušie mati un STS

Lēmums par to, vai skūt vai kā citādi atbrīvoties no apmatojuma, atkarīgs vienīgi no tevis, taču ir daži pārliecinoši iemesli, kas varētu tevi atturēt no kaunuma apmatojuma skūšanas.

Āda kaunuma apvidū ir jutīgāka nekā, piemēram, āda uz kājām. Tāpēc to vieglāk ievainot ar žileti, tur vieglāk veidojas iegaušie mati un izsitumi. Šis ādas apvidus arī parasti pakļauts lielākam siltumam un mitrumam (pieņemot, ka tu valkā apakšveļu, peldkostīmu vai citu apģērbu), tāpēc izsitumos var sākt veidoties infekcija.

Ja kaunuma apmatojums ir noskūts, sieviete arī var vieglāk inficēties ar seksuāli transmisīvajām slimībām (STS). Lai gan žiletes radīti ievainojumi vai inficētas ādas poras nav tik bīstamas kā sekss bez aizsarglīdzekļiem, šādā veidā tomēr var inficēties ar hlamīdijām vai ģenitāliju kārpām.

Kāpēc cilvēkiem ir kaunuma apmatojums?

Atceries, ka kaunuma apmatojums mums nav bez iemesla - tas aizsargā mūsu jutīgos dzimumorgānus no tādām lietām kā:

  • netīrumi
  • baktērijas
  • infekcija
  • citu cilvēku kaunuma apmatojums

Ko iesaka speciālisti?

Ja tu esi nolēmusi atbrīvoties no apmatojuma, izmanto vaksāciju. Tas būs patīkamāk, tu nejutīsies kā dzeloņcūka, un par vaksētu ādu rūpēties ir vieglāk.

Peldkostīma bikini līnijas vaksācija, kas tie veikta vai nu mājas apstākļos, vai profesionālā salonā, droši vien ir visizplatītākais veids, kādā sievietes atbrīvojas no apmatojuma, ja nevēlas sagriezties ar žileti.

    Speciālisti iesaka arī šādus risinājumus:

  1. sadzīvot ar savu apmatojumu un mīlēt to.
  2. matu izraušana ar pinceti - ja tevi uztrauc daži neglīti mati uz augšstilbiem un kājām, tad tos var izraut ar pinceti.
  3. skūšana - lieto jaunu žileti, ķermeņa krēmu vai skūšanās krēmu. Pēc skūšanās noteikti notīri noskūto vietu. Ja tev viegli veidojas ieaugušie mati, atsakies no skūšanās.
  4. griešana - ar šķērēm uzmanīgi izgriez apmatojumu, ko nenoslēpj tava apakšveļa.
  5. vaksācija - iegādājies pašvaksācijas komplektu, lai "notīrītu" savu bikini līniju.
  6. maksas pakalpojumi - ja jāskuj kas vairāk par bikini līniju, dodies uz salonu - tu neesi profesionāle, un karstā vaksācija var būt bīstama.
  7. balināšana - izbalināts apmatojums, protams, nepazūd, taču tas kļūst mazāk pamanāms. Arī balināšanu labāk veikt salonā.

Brīdinājums

Ja un kad tu nolem atbrīvoties no ķermeņa apmatojuma, nesāc skūt tūlīt visu nost. Ja tu domā, ka kaunuma apmatojums ir ļoti traucējošs, mēģini iztēloties, cik traucējoša būs nieze, ko radīs ataugošais apmatojums.

Tev jāiemācās strādāt ar žileti un rūpēties par to, lai āda nekļūtu pārak sakairināta un tajā neiekļūtu infekcija. Ja tev nepiemīt tendence viegli inficēties un tu vēlētos noskūt apmatojumu pa bikini līniju, atceries - lielākajai daļai meiteņu ataugošais apmatojums izraisa stipru niezi.

Izlasi arī rakstu Ķermeņa intīmais apmatojums un seksualitāte.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!