Rudenī un agrā pavasarī, kad mums visvairāk pietrūkst saules, laiku pa laikam vēlama kriomasāžas procedūra. Ar kriomasāžas palīdzību pastiprinās bioķīmiskie procesi šūnās, šūnu caurlaidība, ādas barošanās un ādas poru sašaurināšanās.
Līdz ar to īpaši efektīgi ir to apvienot ar dažādām kosmētiskajām maskām.

Kriomasāža ir īpaša veida masāža, ko izmanto cīņā ar akni (sejas ādas iekaisums, kad taukainas ādas poras ir aizsprostotas un neelpo). Kriomasāžas iedarbība ir sekojoša: iekaisuma reakcija, tad reģenerācija (atjaunošanās).

Kriomasāžu izmanto arī kompleksā ar pārējām medicīniskajām procedūrām, ja ir ādas ērce – demodekss. Ja ir aizdomas par šādu ādas slimību, procedūru veic saskaņā ar dermatologa norādēm. Kosmetoloģes piebilde: lai izvairītos no saslimšanas ar ādas ērci, nelietojiet koplietošanai paredzētos kosmētikas produktu testerus veikalos.

Slāpekli, tāpat kā kriomasāžu, izmanto galvas masāžai - matu augšanai, sejas tīrīšanai, kārpu piesaldēšanai. Slāpekli pirmo reizi dermatoloģijā izmantoja jau 1903. gadā, bet šķidro slāpekli ieguva 1954. gadā. Tā temperatūra pēc Celsija ir – 195 grādi. Sastāvs 96% slāpeklis un 4% skābeklis.

Ar tās palīdzību aizkavē un ārstē kupirozi (asinsvadu tīkliņi uz sejas ādas). Kriomasāžas iedarbības rezultātā asinsvadi sašaurinās, bet veselie trenējas. Kriomasāžu nevajag izmantot, ja ņemat sauļošanās kursu solārijā, ir slapja ekzēma, herpess, paaugstināta temperatūra. Kriomasāžas iedarbība palēninās pēc 40 gadiem.

Aicinām izmantot kriomasāžu skaistumam un veselībai, jo šī procedūra nav dārga. Šo skaistumkopšanas procedūru iesakām arī vīriešiem un zēniem, kuriem ir problēmas ar izsitumiem uz sejas, kā arī, lai stimulētu matu augšanu.

Tuvāka informācija skaistumkopšanas salonā “Tava Villi”, Rīgā, Skolas ielā 27, tel. 2291969. Salons strādā arī sestdienās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!