Vairumam sieviešu abas krūtis nav vienādas. Dažreiz meitenēm šķiet, ka viņu krūtīm ir neglīta forma, un daudzas sievietes domā par to, kā palielināt krūšu izmēru, taču visām vajadzētu iemācīties mīlēt savu ķermeni, kāds tas ir, nevis censties to uzlabot ar apšaubāmiem līdzekļiem.
Redakcija no lasītājām regulāri saņem sekojošas vēstules:

  • “Kādā sieviešu žurnālā mana draudzene pamanīja reklāmu, kurā tika reklamēts līdzeklis, kas palielina krūtis. Neatceros tā nosaukumu, bet es atceros, ka tas bija jādzer un, ka tas diezgan ievērojami palielinot krūtis, iedarbojoties uz piena dziedzeriem vai kaut kā tmldz. Tā kā nekad nebijām dzirdējušas par šādiem līdzekļiem, gribēju zināt, cik šādā reklāmā ir taisnības un vai šādiem līdzekļiem nav kaut kādu blakusparādību, kā arī cik tādi orientējoši maksā.”
  • “Vēlētos saņemt atbildi uz jautājumu par silikona krūtīm. Man ir 19 gadi un es vēlos ielikt silikonu krūtīs un augšlūpā. Kādas varētu būt izmaksas, kur to var izdarīt un kādas varētu būt sekas.”
  • Aptuveni gadu atpakaļ avīzē Rīgas Viļņi varēja pa pastu iegādāties krūšu vakuuma masieri, kurš maksāja, ja nemaldos, 18 Ls. Kopš tā laika nevienā veikalā vai žurnālā neesmu to redzējusi. Taču pašlaik Latvijā gandrīz ikvienā salonā iespējams izdarīt vakuuma masāžu tieši krūtīm. Vai tiešām ar regulāru masāžu ir iespējams palielināt krūtis par 1 - 2 izmēriem?
  • “Man ir 14 gadu un šķiet, ka manas krūtis ir jau pārstājušas augt. Es vēlos ne tikai, lai tās būtu lielākas, bet arī vienādas, jo viena no manām krūtīm ir lielāka nekā otra. Vai es varētu kaut ko darīt, lai tās izaugtu lielākas vai kļūtu vienādas?”

Krūšu lielumu un formu nosaka iedzimtība – gēni un hormonu līmeņi. Tā kā nav iespējams uz visiem laikiem izmainīt hormonu līmeņus vai pārprogrammēt gēnus, tad atbilde uz pēdējā vēstulē minēto jautājumu ir – nē. Bez tam daudzām sievietēm krūtis turpina augt apmēram līdz 20 gadu vecumam, tādēļ 14 gadu vecumā to augšanas process vēl, iespējams, nav beidzies. Var pajautāt citām sievietēm savā ģimenē, cik gadu vecumā viņu krūtis ir pārstājušas augt.

Jāņem vērā, ka daudzām sievietēm krūtis turpina augt un mainīt izmēru (un arī formu) arī vēlākos gados. Dzīves gaitā krūšu izskatu ietekmē tādi apstākļi kā pubertāte, sportiskās aktivitātes, pieņemšanās svarā, kontracepcijas tablešu lietošana, bērna piedzimšana, un pat pirmsmenstruāciju sindroms (PMS).

Rietumu kultūrā valda ideālu krūšu kults, tāpēc sievietēm ir svarīgi, lai krūtis izskatītos pēc iespējas labāk. Nevainojami simetriskas krūtis dabā sastapt gadās ļoti reti. Parasti krūtis, gluži tāpat kā cilvēku ķermeņi un sejas, ir asimetriskas un to izmēri un forma var būt atšķirīga, piemēram, labā krūts var būt lielāka par kreiso. Tāpēc tavas krūtis, ar visām to nepilnībām, tomēr ir pilnīgi normālas.

Ir arī tiesa, ka krūtis parasti ir atbilstošas sievietes ķermeņa tipam. Lielākām sievietēm parasti ir arī lielākas krūtis, bet neliela auguma sievietēm arī krūtis ir mazākas, jo organisms vienmēr cenšas panākt līdzsvaru. Ja tev pretī nāk kalsna sieviete ar smalkiem kauliem un šauriem gurniem, bet krūtis viņai ir lielas, tad tās visticamāk ir palielinātas ar implantiem, tāpēc labāk nesalīdzini savas krūtis ar televīzijā noskatītajiem paraugiem.

Iztēlojoties savu ideālu ķermeni, vienmēr šķiet, ka vēlams būtu tieši pretējais tam, kas mums ir. Bieži vien sievietes, ko daba apveltījusi ar kuplām krūtīm, vēlas, lai tās viņām būtu mazākas.

Savukārt sievietēm, kam krūtis ir nelielas, šķiet, ka viņas justos laimīgākas ar lielākām krūtīm, nemaz nepadomājot par to, vai lielas krūtis būtu piemērotas viņu ķermenim.

Ja vien tu nevēlies regulāri laiku pa laikam gulties zem plastiskā ķirurga naža, tev jāsamierinās ar faktu, ka krūšu lielumu un formu kontrolēt nav iespējams. Ja tev jau bijušas vairākas plastiskās operācijas (daudzas sievietes neapstājas pie viena "uzlabojuma"), tad visticamāk, ka tev vienmēr atradīsies kāda ķermeņa daļa, kas aizvien vēl nav gluži "nevainojama". Šīs plastiskās operācijas var kļūt par īstu apburto loku, un vienmēr šķiet, ka "kaimiņu sētā zāle ir zaļāka".

Patiesībā tavu krūšu dabiskā forma un lielums ir vispiemērotākā tavam individuālajam ķermenim un tavai veselībai, tev tikai jāmaina attieksme un jāiemācās mīlēt savas krūtis tādas, kādas tās ir ar visām to nepilnībām.

Ir iespējams justies labi savā ķermenī, arī nemainot tā formu ar neskaitāmu ķirurģisku operāciju palīdzību, kas tāpat nekad nepadarīs tevi nevainojamu. Fiziski spēka vingrinājumi ne tikai uzlabos tavu pašsajūtu un ķermeņu formu, bet arī padarīs tevi stiprāku un veselāku. Ir ļoti viegli piemirst, kāds tad ir cilvēka ķermeņa īstais pamatuzdevums.

Ķermenis tev nav dots tāpēc, lai tu to izstādītu vispārējai apskatei, bet gan lai tu tajā nodzīvotu savu dzīvi. Ja tu iemācīsies novērtēt visu to, ko tavs ķermenis spēj paveikt un ar ko tas tevi spēj iepriecināt, tu galu galā iemācīsies to mīlēt.

Un neaizmirsti, ka arī krūtis ir tava ķermeņa sastāvdaļa.

Cerams, ka tu iemācīsies mīlēt savas krūtis nevis tāpēc, ka tām ir šāda vai tāda forma vai viens vai otrs izmērs, bet tāpēc, ka tās ir tavas krūtis. Tavas krūtis atspoguļo tavu individualitāti un ar tām tu vari darīt tādas brīnišķīgas lietas kā, piemēram, barot bērnu vai izjust ļoti patīkamu baudu. Tavu krūšu muskuļi spēj ne vien iepriecināt tavu mīļoto, bet ar to palīdzību tu vari arī veikt 60 atspiedienus.

Vienīgais veids, kā iemīlēt savu ķermeni uz visu mūžu, ir pieņemt to tādu, kāds tas ir. Jebkādas citas metodes ir tikai īslaicīgs plāksteris, kas tikai uz brīdi ļaus aizmirst tavas patiesās problēmas.

Lai mīlētu savas krūtis un jebkuru citu ķermeņa daļu, ir jāmaina nevis ķermenis, bet gan domāšana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!