Ziema. Dienas ir īsas un apmākušās, arī sniega nav, turklāt līst lietus. Daudziem cilvēkiem, lai atbrīvotos no depresijas, ir nepieciešama saule. Kur dabūt sauli ziemā? Dienvidu kūrortos vai, kas mums vairāk pa kabatai, solārijos.
Cik ilgi var sauļoties solārijos, lai neapdraudētu savu veselību? Atbildi sniedz “Mary Kay” Skaistuma konsultante
Maija Gabrēna
:

Pārāk ilgi atrasties solārijā ir kaitīgi. Jāsāk ar nelielām mākslīgās saules devām, un tad pamazām tās jāpalielina.

Pastāv arī intensīvie solāriji. Taču, manuprāt, ja vēlas relaksēties, atbrīvoties no ziemas depresijas un ar ādu uzņemt gaismas dopingu, tad intensīvajā solārijā to neizjutīsi. Tur lielāko laika daļu aizņem izģērbšanās, mazgāšanās un apģērbšanās. Intensīvie solāriji ir piemēroti tiem, kuriem ir maz brīvā laika, un iedegums nepieciešams ātri.

Solārija veidu katrs izvēlas pats. Tagad gandrīz katrā frizētavā vai sporta centrā ir solārijs. 20 minūtes mākslīgās saules nedēļā lieliski paceļ garastāvokli un palīdz tikt galā ar ziemas depresiju. Protams, katram individuāli, saskaņā ar paša organisma vajadzībām un spējām jāizvēlas solārija veids un sauļošanās ilgums. Vai solārijā jālieto saules aizsardzības līdzekļus? Protams, jo arī mākslīgajā saulē var apdegt. Jo lielāks ir SPF koeficients, jo labāk āda ir pasargāta no ultravioletās radiācijas. Lietot saules aizsardzības līdzekļus ar augstu SPF saturu ir nepieciešams tiem, kuru āda ātri apdeg saulē.

Kompānija “Mary Kay” ir izstrādājusi saules aizsardzības līdzekļu sēriju “Sun Essentials”, kas ir piemēroti visiem ādas tipiem. Tie pasargā ādu no saules kaitīgās iedarbības un palīdz novērst ādas bojājumus, plīsumu parādīšanos un pigmentācijas traucējumus.

Visi saules aizsardzības līdzekļi pasargā ādu no ultravioletiem stariem, ir ūdensnoturīgi, saglabā savas īpašības, ja cilvēks svīst, nesatur aromātiskās piedevas, ir testēti uz ādas kairināšanu un alerģiskām reakcijām. Neviens no šiem līdzekļiem nesatur taukus un neaizsprosto poras.

Saules aizsardzības krēms SPF 15 (Sensible Protection Sunblock SPF 15) – viegls mitrinošs losjons, kas nodrošina 15 reizēs lielāku aizsardzību no saules starojuma, nekā parasti.

Universālais aizsargājošais krēms SPF 30 (Ultimate Protection Sunblock SPF 30) – viegls mitrinošs krēms, kas nodrošina 30 reizēs lielāku aizsardzību no saules starojuma, nekā parasti.

Tāpat “Mary Kay” piedāvā krēmu “Iedegums bez saules” (Sunless Tranning Lotion), kas piešķir dabiska iedeguma toni tikai dažu stundu laikā. To jālieto ar attiecīgu saules aizsardzības līdzekli.

“Mary Kay” Skaistuma konsultante Maija Gabrēna piedāvā lielisku iespēju izmēģināt tieši Jūsu ādas tipam piemērotos ādas kopšanas un citus kosmētiskos līdzekļus. Zvaniet pa telefonu 7180210 vai rakstiet maijagabrena@mail.lv, lai pieteiktos uz bezmaksas konsultāciju!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!