Vislielākās raizes ieskatoties spogulī sievietei mēdz sagādāt sejas un kakla poras. Ko darīt, ja uz deguna un vaigiem tās ir ļoti izteikti redzamas? Vai iespējams no tām atbrīvoties pavisam?
Vispirms sliktās ziņas – poras ir konstants lielums. Nevienam cilvēkam nav iespējams tikt vaļā no savām porām vai mainīt to lielumu. Tev jādzīvo ar tādām porām, kādas dabas māte devusi. Kosmētikas industrijas ietekmē plaši izplatīts ir mīts, ka poras kaut kādā veidā atveras un aizveras, bet ar dažādu kosmētisko līdzekļu palīdzību iespējams mainīt poru izmēru – īstenībā nekas tamlīdzīgs nenotiek.

Ikviena cilvēka poru lielums ir iedzimts, tātad, ja taviem vecākiem sejas ādā ir lielas poras, tad dabiski, ka arī tev tādas ir. Poras izskatās lielākas un dziļākas, ja tajās sakrājušies putekļi, sviedri, taukvielas. Savukārt tīras poras nav uzkrītošas un izskatās it kā būtu savilkušās, aizvērtas. Dažādi kosmētiskie produkti – sejas krēmi, attīrošie pieniņi, maskas – var tikai īslaicīgi savilkt un izgludināt ādu, liekot porām izskatīties mazākām, taču šie līdzekļi neietekmē poru īpašības.

Labās ziņas – kosmetoloģija piedāvā dažādus produktus un metodes, ar kuru palīdzību var panākt, lai poras izskatās mazāk uzkrītošas. Šis efekts ir vairāk vai mazāk īslaicīgs, taču vismaz uz neilgu laiku tu vari panākt, lai sejas āda izskatās gludāka. Pēc sirds patikas un kosmetoloģes ieteikumiem izvēlies sev piemērotāko sejas masku un uzliec to uz sejas vienu vai divas reizes nedēļā.

Rūpējies, lai tavas sejas āda vienmēr būtu tīra. Tas nenozīmē, ka tev pārmērīgi būtu jāmazgā seja vai jānoberž tā ar t.s. krēmu-skrubi. Vēlams seju pilnīgi nomazgāt ar ūdeni vai tonizējošu losjonu divreiz dienā, bet skrubi izmantot ne biežāk kā divas reizes nedēļā. Neaizmirsti noņemt kosmētiku un nomazgāt seju pirms gulētiešanas, un katrā ziņā nelieto kosmētiku vai ādas kopšanas līdzekļus, kas tev izraisa alerģiskas reakcijas – paaugstinātu jūtīgumu, niezi, izsitumus, apsārtumus u.c. (dažādu kosmētisko produktu ietekme katram cilvēkam ir atšķirīga).

Kosmētiku centies lietot pēc iespējas mazākos daudzumos. Piemēram, bieza tonālā krēma vai pūdera kārta uz sejas var aizķepināt poras un padarīt tās vēl izteiksmīgākas. Lielu uzmanību pievērs kosmētikas uzklāšanai: pūdera vai tonālā krēma sūklītim un pūderslotiņai jābūt tīriem. Rūpīgi izlīdzini pūderi uz sejas, lai tas uzklājas vienmērīgi un līdzeni. Ja tu lieto pūderi, tad ieteicams izmantot lielu, mīkstu slotiņu, ar kuru var notraukt lieko pūdera kārtiņu no sejas.

Raugies, lai tavi slepenie meikapa “ieroči” – slotiņas, sūklīši, otiņas un skropstu tušas birstītes - vienmēr būtu perfektā kārtībā. Nemēģini ietaupīt, gadiem ilgi lietojot vienu un to pašu pūderslotiņu vai skropstu tušas birstīti. Šiem piederumiem jābūt ļoti tīriem, pretējā gadījumā tajos ieviesīsies baktērijas un putekļi, kas savukārt nokļūs tavās seja sporās ik reizi, kad tu liksi meikapu. Tādēļ nepieciešams šos kosmētikas piederumus laiku pa laikam, vēlams reizi 3-6 mēnešos iegādāties jaunus.

Jebkurā gadījumā, ieteicams pūdera sūklīti ik pēc divām nedēļām kārtīgi izmazgāt siltā ūdenī, kam nedaudz pievienots matu šampūns, vai speciāls sūklīšu tīrīšanas līdzeklis. Savukārt pūderslotiņas jāizmazgā (arī ar šķidrajām ziepēm vai šampūnu) tiklīdz tajās sakrājušies netīrumi.

Sagatavots pēc "Makeup Diva".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!