Foto: Shutterstock
Pārlieku izraustītas vai apgrieztas – tās ir tikai divas kļūdas, ko bieži pieļauj uzacu kopšanā. Tai skaitā iekļaujas arī "maģiskā spoguļa" izmantošana, ar ko vēlmē izraut katru matiņu nereti aizraujas perfekcionistes. Iedvesmojoties no portāla "Pure wow", apkopojam piecas kļūdas, kuras vajadzētu izskaust no saviem uzacu kopšanas paradumiem.

Par daudz izraustītas

Uzacis rada tev atbilstošo skatienu, tāpēc to pārlieku cītīga raustīšana var novest pie šķībām, greizām vai pārlieku šaurām uzacīm. Šo procesu labāk atstāj profesionāļu ziņā vai arī pirms matiņu izraustīšanas rūpīgi izplāno nākamās darbības. Dažkārt var palīdzēt arī uzacu aizpildīšana ar zīmuli vai ēnām, lai pēc tam redzētu, kur patiesībā matiņi ir lieki.

Skaistumkopšanas produkti uz matiņiem

Dažādi mitrinošie krēmi, pūderi, saules aizsardzības serumi vai toniki – tie visi nāk par labu tavai sejas ādai, taču ne uzacīm. Šie visi līdzekļi ietekmē uzacu matiņu folikulas, kas attiecīgi var palēnināt ataugšanas procesu. Te būtu jāatceras pavisam vienkāršas darbības – ādu kop kā ādu, savukārt matiņus – kā matus.

Atsakies no "maģiskā spoguļa"

Par "maģisko spoguli" tiek dēvēts tas rīks, ar kura palīdzību tu par daudz izrausti uzacis. Iespējams, ka tas ir viegli pārnēsājams, un tajā sīki un smalki redzi visus sejas defektus. Taču šāda spoguļa esamība var būtiski ietekmēt tavu uzacu formu. Nereti rīku iecienījušas perfekcionistes, kas par katru cenu vēlas izraut pat mazākos matiņus. Īpaši, ja trūkst pieredzes šajā jomā, tad bieži gadās situācijas, kad uzacis kļūst atšķirīgas, piemēram, viena platāka, otra – šaurāka.

Neapgriez par īsu

Vēl viens no uzacu kopšanas veidiem ir matiņu apgriešana. To parasti dara ar mazajām šķērēm, taču arī šajā kopšanās veidā nereti iezogas kļūda – apgriezt matiņus par īsu. Ja tev tā ir gadījies, tad centies darīt visu iespējamo, lai matiņi ātrāk ataugtu. Savukārt nākamajā griešanas reizē izvēlies ar uzacu birstīti pacelt matiņus uz augšu un apgriezt tikai to galus.

Dažkārt mikrobleidings rada pretēju efektu

Mikrobleidings ir procedūra, kura ar speciālas ierīces palīdzību, uzacīs iezīmē smalkus matiņus. Tomēr nereti šāda tipa procedūras var novest pie pretēja efekta – krāsa nav tāda, kā cerēts, speciālists nav ievērojis uzacu attiecības, tāpēc viena ir augstāka par otru. Savukārt pēc šīs procesa ir grūti atgriezties pie dabīgām uzacīm, jo iezīmēto matiņu efekts saglabājas līdz pat diviem gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!