Garā ziema atstājusi savas pēdas uz mūsu ādas – raupjas plaukstas, sacietējusi un sausa āda uz elkoņiem, bet dažviet uz ķermeņa āda kļuvusi ne tikai sausa un zvīņaina, bet arī lobās. Ja vēlies, lai āda atkal kļūst samtaina, sāc intensīvu ādas uzlabošanas kūri visam ķermenim.
Neizbēgami:
Līdz ar pavasara ietekmē izraisītajām hormonu vētrām pastiprinās arī nemiers pie vannas istabas spoguļa. Piepeši materializējas pumpiņas uz muguras, nepārejoša zosāda uz augšdelmiem, kā arī grumbaina āda uz elkoņiem un ceļgaliem un sausuma sajūta uz kājām.

Pirmā doma: Problemātiska āda no galvas līdz kājām! Otrā doma: Es gribu, lai mana āda būtu tāda, kā agrāk - starojoši skaista, maiga, gluda un elastīga! Steidzami kaut kas jādara! Trešā doma: Tikai bez panikas!

Tik tiešām nav iemesla krist panikā, jo kosmētikas industrija, izmantojot savus jaunākos sasniegumus, jau ir sagatavojusi ieročus šādu problēmu novēršanai. Bez tam, ievēro, ikvienu sausuma katastrofu iespējams novērst ar sistemātisku apūdeņošanas programmu – it īpaši, ja tiek izmantots pareizais ekipējums.

Palīdzības akcija sākas ar masāžu, izmantojot masāžas cimdiņu (no sintētiskā vai dabiskā materiāla), ar kuru ķermenis tiek maigi (!) norīvēts. Sevišķi jūtīgai ādai vēlams šāds variants: birste ar kazu spalvām. Masāža veicinās asins pieplūdi ādai, tādēļ pēc tam pazudīs pelēcīgais ziemas bālums un āda kļūst veselīgi sārta.

Pēc šī pasākuma jādodas vannā. Sausuma katastrofa uz ādas virskārtas mazinās pēc 15-30 minūšu ilgas vannošanās (optimālā ūdens temperatūra 36-38 °C). Ādai šeit palīgā nāks arī papildus labumi: aromātiskā eļļa vai jūras sāls. Kā vannas ūdens piedevas tās perfekti novērš smilšpapīra ādu. Jūras sāls sastāvā esošais magnēzijs, bromīds un sērs piesaista ādai mitrumu un izlīdzina ādu, bet aromātiskās eļļas ādai piešķir tūlītēju maiguma sajūtu.

Ja tev mājās nav vannas, palien zem dušas un ādas mitrināšanai un attīrīšanai izmanto atbilstošus palīgmateriālu – ķermeņa pīlingu. Uz vannas cimdiņa uzlej pīlingu un ar maigām apļveida kustībām, virzienā no kājām uz augšu, masē ķermeni.

Turpina ar losjona uzklāšanu uz ādas. Tiklīdz atmirušo ādas šūnu barjera ir nost, ķermenis sāks audzēt svaigu, tīru ādu. Jaunie losjoni ķermenim ir nemanāmi uz ādas, bet šūnām sniedz krietnu devu enerģijas.

Iedarbīgākajām sastāvdaļām, kā aloe vera vai E vitamīnam, ir tūlītēja iedarbība ādas mīkstināšanā. Vienalga, vai kosmētikas produkts ir mitrinošs vai vitaminizēts, pēc masāžas tas būs daudz efektīvāks, un par savu iztērēto naudu un laiku tu gūsi labākus rezultātus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!