Foto: Shutterstock
Veiksmīga grima klāšanas noslēpumos ietilpst arī tīras kosmētikas otiņas, lai būtu vieglāk uzklāt un izpludināt ēnas. Kosmētikas otiņu tīrīšanā vairums daiļā dzimuma pārstāves grēko, turklāt ar otiņu izpurināšanu nudien nebūs līdzēts, tāpēc izmanto kādu no šiem mazgāšanas padomiem.

Bērnu šampūns

Bērnu šampūns ir pateicīgs līdzeklis šādam nolūkam, jo tā sastāvā nav vielas, kas varētu kaitēt otiņām un to izmantojumam. Šādā gadījumā švamme ir jāsamitrina ar ūdeni un jāieziež ar pavisam nelielu daudzumu (zirņa lieluma pilienu) bērnu šampūna. Ar otiņas saru galiem slauki švammi un ļauj tai uzsūkt šampūnu. Necenties otiņu stingri berzēt vai pārlieku locīt sarus, pietiks ja kustināsi to apļveida kustībām. Kad ota ir pietiekami uzsūkusi šampūnu, skalo to zem silta, tekoša ūdens. Svarīgi neizmantot karstu ūdeni, bet gan siltu, un ļaut ūdenim kārtīgi izskalot sarus arī no iekšpuses. Skalošanas procesu var atvieglot, ar pirkstu galiem paberzējot otas sarus. Pēc tam otas jāliek žāvēties uz papīra dvieļa vai kādas salvetes, ik pa laikam apgriežot uz otru pusi.

Ziepes

Ieliec nelielā bļodā ziepju gabalu (vēlams ar neitrālu aromātu) un ielej ūdeni tā, lai tas noklāj pusi no ziepes. Pēc tam ar vieglām kustībām slauki otiņu gar ziepes virspusi. Noteikti nespied otiņu stingri un centies izvairīties, lai ziepes nenonāktu saru savienojuma vietā ar kātiņu, citādi līme var atlipt un sari var izkrist. Pēc tam ar lielu daudzumu silta, tekoša ūdens skalo otiņu, līdz tā ir tīra. Pēc tam izklāj otu uz papīra dvieļa vai salvetes žāvēties.

Olīveļļa

Šī metode ir pateicīga otiņām, kas veidotas no dabīgiem materiāliem, turklāt olīveļļa neļauj sažūt sariem. Piepildi ēdamkaroti ar olīveļļu un iemērc tajā kosmētikas otiņu. Ar apļveida kustībām apviļā sarus eļļā un ļauj tai pilnībā noklāt sarus. Ja nepieciešams lielāks eļļas daudzums, to noteikti var izmantot, galvenais, lai visi sari tiek noklāti ar eļļu, jo tā palīdzēs novērst sakrājušos netīrumus un kosmētikas paliekas. Pēc tam skalo otu zem silta, tekoša ūdens. Centies skalot otu tā, lai nesaslapinātos savienojuma daļa sariem ar kātiņu. Pēc tam noteikti vairākas reizes noslauki otas ar papīra salveti un ļauj tām pilnībā izžūt. Ja nepieciešams, atkārto skalošanas procesu vairākas reizes.

Atceries! Lai arī kura tīrīšanas metode tiktu izmantota, izmanto otiņas tikai tad, kad tās ir pilnībā izžuvušas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!