Ir pienācis laiks, kad jau pirms pulksten četriem dienā iestājas vakars, kad debesis ir tik apmākušās, ka dažkārt pēc elektriskā apgaismojuma prasās jau agrā pēcpusdienā, kad līņā un līņā un neapstājas... Kad izejot uz ielas, un paraugoties apkārt, viss liekas tik pelēks... Tik ļoti pelēks, ka rodas vēlme to vismaz nedaudz izkliedēt. Kaut vai ar kāda interesanta apģērba aksesuāra izvēli.
Jo neparastāk, jo labāk

Viens no punktiem uz “i” apģērbā ir šīs sezonas aktualitāte – cepure. Un, jo neparastāk tā izskatīsies, jo labāk. Tā var būt gan apģērbu papildinoša miniatūra micīte, gan praktiska, no līņāšanas pasargājoša platmale, gan aukstā laikā noderīga, apjomīga kažokādas cepure. Vienkāršībai un askētismam galvassegas šosezon saka - nē, un ir vai nu acis piesaistošās krāsās, vai rakstainas, vai arī izrotātas ar dažādām spalvām un kniedēm.

Zābaku un cimdu aizvietotājas – getras

Kopā ar minisvārkiem vai minikleitu pietiekami efektīgi izskatīsies garu zābaku vietā uzvilktas pieguļošas getras it īpaši, ja tās darinātas no ādas, bet šosezon aktuālo garo cimdu vietā var stāties getras rokām. Sevišķi iepriecinātas par roku getrām var būt cigarešu, vīna un mobilo telefonu mīļotājas, jo smēķēt, darboties ar mobilo telefonu vai turēt vīna glāzi ar cimdiem rokās nav tas labākais tonis.

Neaizstājamie šņorzābaki

Dažādu garumu šņorzābaki uz dažādu garumu papēžiem ir tikpat neaizstājami kā pārējie šīs sezonas aksesuāri, bet kā dekoratīvs papildinājums šiem zābakiem kalpo dažādas kniedes un sprādzītes. Aktuālākā krāsa – brūna, aktuālākais materiāls – zamšāda. Izskatīsies ideāli, ja tev izdosies atrast gan pēc krāsas, gan arī materiāla zābakiem pieskaņotu somu.

Pogas kā plāceņi

Iedvesmojoties no vecajiem, labajiem un tik mīļajiem sešdesmitajiem gadiem, kā tērpa akcentu var izmantot lielas pogas. Pēc formas tās ir kā plāceņi - apaļas un plakanas un vislabāk sader kopā ar kostīmiem un mēteļiem, kas bieži vien ir divrindu pogājumā.

Mazsvarīga nav arī pogu krāsa – tā ir precīzi pieskaņota apģērba krāsai, vai arī gluži otrādi – spilgti kontrastē ar to, mudinot atcerēties optimisma pārpilnos un smejošos sešdesmitos gadus un, liekot arī mums pašiem ar platu smaidu stāties pretim pelēkajām ielām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!