Atbildot uz pieaugošajām sieviešu komforta un stila prasībām, jaunajā tūkstošgadē topošo māmiņu modes izcelsies ar lielāku dažādību. Vislielākās izmaiņas ienesīs slaidi, sievišķīgi silueti un krāšņi audumi, ko radījušas jaunākās tehnoloģijas.
Apģērbu krāsas kļūst daudzveidīgākas un toņu variācijas plašākas, pie kam kā pamata krāsu melno aizstāj pelēkā. Jaunā krāsu tendence rudens/ziemas modē ietver toņu variācijas no visblāvākajām nokrāsām līdz piesātinātiem kokogļu toņiem.

Moderns ir “viršu zilganpelēkais” – krāsu kombinācija, kas vislielāko efektu sasniedz apvienojumā ar rozā krāsas akcentiem, kas variējas no maigi sārtas līdz pat intensīvai aveņu vai fuksijas krāsai.

Mūsdienīgās krāsu paletēs ietilpst arī visi zaļie, zilie un pelēkbrūnie toņi - vieni paši, vai saskaņoti ar smalkām vai rupjām svītrām, vai arī kā akcenti uz apšuvumiem.

Grūtnieču apģērbam 21. gadsimtā jaunu elpu piešķirs brīnišķīgi, mīksti materiāli - zīda, satīna, mikrošķiedru audumi un adījumi. Vēsākās klimata joslās modē atgriežas velvets un velūrs. Siltākiem laika apstākļiem kokvilnas un linu audums joprojām ir pieprasītākie materiāli, turklāt tie veido galveno sastāvdaļu jaunās audumu kombinācijās, piemēram, viskoze/linu audums, un kokvilna/viskoze/spandekss.

Biksēm un šortiem daudz tiks izmantots elastīgs, rievots kokvilnas audums, jo tas nodrošina vislielāko kustības brīvību. Poliesteris iegūs jaunas izpausmes bezgalīgās viskozes, linu, spandeksa un neilona kombinācijās. Gadalaiku maiņas periodā nepārspējami ir jaunie poliestera adījumi, kuri izskatās kā zīds un valkājas kā kokvilna.

Visnozīmīgākā grūtniecības apģērbu modēs ir tendence uz pieguļošākiem apģērbiem, kuri drīzāk apskauj, nevis slēpj augumu. Piemēram, Japanese Weekend dizainere Bārbija Vaita prezentējusi savu jauno “Hug” apģērbu līniju, kas akcentē visas ķermeņa daļas, izceļot sievišķību un ievērojot laikmeta prasības – radot plānāku un siltāku apģērbu.

“Šis apģērbs ir pieguļošs, glāstošs, apskaujošs,...jo ikvienai sievietei ir nepieciešami apskāvieni,” vēsta dizainere. “Hug” līnijas koncepcijas pamatā ir nodoms izskaistināt ķermeni, pielāgojot apģērbu topošās mātes vajadzībām. Šie apģērbi ir gatavoti sievietēm, kuras vēlas estētiski demonstrēt savu grūtniecību.

21. gadsimta svārku un kleitu garumi ir tikpat dažādi, kā valkātāju personības. Katrai ir iespējas izvēlēties sev piemērotāko garumu: mini, nedaudz virs ceļgala, tieši uz ceļgala, kā arī nedaudz virs potītes un tieši nosedzot potīti.

Bikšu garumi ir vai nu modernie saīsinātie - tieši virs potītes, vai arī tradicionālie -taisnas staras un zābakiem atbilstošs platums. Kapri bikses joprojām nezaudē popularitāti, iegūstot tādus papildinājumus kā stīvdrēbes jostu bez ielaidumiem, un jaunus audumus, piemēram, indigo krāsas džinsus un elastīgo rievoto audumu. Džinsu biksēm aktuāla tendence ir lieli atloki, kā arī atloki ar izšuvumiem un pušķīšiem.

Arī jostasvietu skar dažas pārmaiņas. Papildus iešuvēm priekšpusē tagad izplatīti ir elastīgie un ērtie audumi, kuri tiek pievienoti priekšējās aizdarēs ap rāvējslēdzējiem un pogām. Tādējādi apģērbi kļūst pietiekoši elastīgi, lai tos varētu valkāt arī pēc grūtniecības.

Trikotāžas kostīmi, pateicoties plašajai materiālu daudzveidībai, aizvien ir modē. Jaciņas ar garām vai 3/4 piedurknēm tiek valkātas komplektā ar džemperīšiem vai krekliņiem ar īsu piedurknēm. Jaunāko stilu jakām mēdz būt tikai viena poga vai aizšņorējama aizdare, ko papildina polo tipa džemperīši.

Modes eksperti konstatē, ka pieaugot pieprasījumam pēc topošo māmiņu apģērba, dizaineru vidē veidojas vēl nebijusi, īpaši vērīga attieksme pret sieviešu pašsajūtu grūtnieces drēbēs. Modernie grūtnieču apģērbi kļūst “slaidāki”, izceļot sievietes grāciju, un kas gan var būt labāks to valkātājai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!