Foto: Shutterstock
Tu droši vien esi pamanījusi, ka vīriešu krekliem pogas ir piešūtas labajā pusē, savukārt sieviešu blūzēm – kreisajā. Vai esi aizdomājusies, kas tam ir par iemeslu? Tiešām šī atšķirība varētu būt skaidrojama vien ar dizaineru untumiem? Bet varbūt šis šķietamais sīkums ir pierādījums tam, ka sievietes ir no Venēras, bet vīrieši – no Marsa?

Šoreiz mums nāksies apbēdināt dažādu sazvērestības teoriju piekritējus, jo pogu atšķirīgajam izvietojumam, kā skaidrojis "HuffingtonPost", ir pavisam loģisks izskaidrojums.

Izrādās, šīs neparastās "parādības" pirmsākumi meklējami jau 13. gadsimtā – laikā, kad tika izgudrotas pirmās pogas. Tajos laikos modīgo jaunievedumu varēja atļauties tikai turīgas dāmas, un visām bagātajām sievietēm bija kalpones, kuru amata pienākumos ietilpa arī savu kundžu apģērbšana no rītiem un izģērbšana pirms naktsmiera. Ņemot vērā faktu, ka vairums cilvēku ir labroči, šuvējas turīgo dāmu tērpiem pogas šuva kreisajā pusē – lai kalponēm būtu parocīgāk aizpogāt un atpogāt daudzās podziņas, kuru skaits varēja sasniegt pat vairākus desmitus. Savukārt vīrieši lielākoties ar ģērbšanos tika galā paši, tādēļ viņu krekliem pogas ērtības labad tika piešūtas labajā pusē.

Kopš tā laika ir aiztecējis daudz ūdeņu, bet, pierādot, ka ieradumam ir liels spēks, pogu novietojums uz sieviešu un vīriešu krekliem joprojām ir palicis nemainīgs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!