Foto: Andrejs Sakhterovs

Pirmo reizi Rīgas modes nedēļas laikā, kas šopavasar notika no 30. marta līdz 3. aprīlim, tajā prezentēti arī Latvijas bērnu modes zīmoli. Nākamās sezonas rudens/ziemas kolekciju demonstrēja arī apģērbu zīmols "Lazy Francis", kas ir iecienīts ne tikai Latvijā, bet novērtēts arī ārvalstīs, informē zīmola pārstāvji.

Jaunā kolekcija "Silent Circus" ir īpaši izstrādāta par godu mēmā kino leģendai Čārlijam Čaplinam, un tērpu darināšanas procesā ir izmantots audums ar pasaulē atpazīstamā aktiera siluetu. Unikālais apdrukas raksts un tā izmantošana kolekcijas tērpos ir saskaņota ar Čaplina ģimeni, atklāj "Lazy Francis" pārstāvji.

"Mēs esam lepni dāvināt mūsu klientiem šo oriģinālo kolekciju, kas veltīta Čārlija Čaplina talantam un neticami aizraujošajai dzīvei," stāsta Olga Krūze, zīmola un veikala "Lazy Francis" radītāja un tērpu dizainere.

"Mēs iedvesmojāmies no viņa filmām "Mazulis" un "Cirks", tāpēc jaunākajā kolekcijā akcentēts unikālais un atpazīstamais Čārlija Čaplina siluets, un tas grezno gan kleitas, gan kreklus. Jo īpaši mūs iepriecināja tas, ka šīs kolekcijas tapšana tika apstiprināta ar licenci, ko pēc personīgas saskaņošanas ar Čārlija Čaplina ģimeni izsniedzis leģendārā aktiera dibinātais uzņēmums."

Kolekcijā izmantots izsmalcināts dabīgais zīds, mežģīnes, faktūraina siltā vilna, "eco" āda, mākslīgā kažokāda un grezns samts un tajā dominē plaša krāsu gamma – Čārlija Čaplina iecienītās melnā un baltā krāsa, kā arī drosmīgi sarkanā, saldi rozā, maigi zilā un sudrabaini pelēkā krāsu palete.

Apģērbu līnijas pamatā ir augstā vidukļa īsās un "maxi" garuma kleitas, "unisex" stila meiteņu un zēnu frakas ar noņemamu astes daļu, krekli un šorti, vestes, "oversize" mēteļi, kā arī ar rokām darināti aksesuāri.

Jau kopš pašiem zīmola pirmsākumiem 2013. gadā "Lazy Francis" savus apģērbus un aksesuārus darina Latvijā, izmantojot tikai Eiropā ražotus audumus un izejmateriālus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!