Svinīgi pasākumi ir vislabākais iemesls, lai izdarītu ar nagiem kaut ko neikdienišķu, veiktu ierasto manikīru ar lielāku fantāziju. Kopti un labi nolakoti, tie ir skaisti jebkurā gadījumā, taču ar nagiem var panākt arī ko vairāk - izveidot kā efektīgu, apburošu, lielisku un daudznozīmīgu aksesuāru pie vakartērpa.
Par šīm iespējām stāsta Inga Rumberga, LCN nagu dizaina pasniedzēja.

Kādas ir jaunākās tendences nagu dizainā?

Mūsdienās nagu zīmējumu veidošana ir kļuvusi par ļoti vienkāršu lietu. Mājas apstākļos viegli un ērti var izmantot ūdenszīmes un uzlīmes, kuras kā jau gatavs motīvs tiek uzliktas uz lakotiem nagiem.

Protams, arī šī joma ir gājusi laikam līdzi, nagu zīmējumu veidošanai tiek piedāvātas arī dažādas otiņas, lakas, zīmēšanas piederumi, pērlītes un ziedu motīvi, kas iegulst svaigi uzklātā lakā.

Runājot par dekorāciju praktisko pusi, noturīgākas, protams, ir kvalitatīvas lakas, kuras tāpēc nav bieži jāatjauno. Nail Art laku pudelītēm ir divējāds pielietojums: otiņa lakošanai un vēl speciāls uzgalītis zem korķa smalku zīmējumu veidošanai. Ļoti tievu līniju vilkšanai tiek piedāvātas lakas ar īpaši tievām otiņām.

Vai nagu dekorēšana ir sarežģīta?

Nagu dekorēšanu nekādā gadījumā nevar nosaukt par sarežģītu procedūru. Bet lai tā izdotos labi, ir jālieto pareizi darba instrumenti. Nepieciešamas dažas iemaņas, labi padomi un gudri paņēmieni, kas atvieglo idejas realizāciju, ka arī laiks praktizēties. Maldīgs ir uzskats, ka šim darbam vajag īpašu prasmi vai mākslinieka dotības: nagu zīmējumus var veidot katrs, kam tik netrūkst vēlēšanas un pacietības.

Vai drīkst dekorēt jebkurus nagus?

Nagu zīmējumus var veidot jebkuriem nagiem, gan gariem, gan īsiem. Vienīgi jāatceras, ka tie ir paredzēti rokas izdaiļošanai, tādēļ pirms lakošanas ieteicams sakopt rokas. Apmeklējot manikīru vai izdarot to pašiem mājās: novīlējiet nagus vienādā garumā, atbīdiet ienadžus, uzklājiet eļļu un pēc tam izveidojiet nagu zīmējumu vai kādu citu dekoru.

Kādas ir jaunākās tendences?

Nagu zīmējumiem ir caurspīdīgs pamats, ko izdekorē ar dažādiem laineriem. Ļoti stilīgi ir daudzkrāsu pulveri, ko uzpurina uz nenožuvušas lakas. Ja kāds dod priekšroku konkrēta toņa lakai, tad dekorēšanai var izmantot dažādu krāsu pulverus, katru reizi iegūstot jaunu un interesantu rezultātu. Bet pats galvenais - nagu noformējums arvien būs absolūti vienreizējs!

Ikviens var veidot savu nagu dizainu tādu, kā nekad agrāk. Jebkuri plakāti un fotogrāfijas ir paredzētas iedvesmai, nevis aklai kopēšanai. Izmantojiet iespējas eksperimentēt ar krāsām un dekoriem!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!