Mainīgajā modes pasaulē ir tikai viena īpatnība, kas nezaudē popularitāti: mazgājams veļasmašīnā! Aizņemtās sievietes spiedz no sajūsmas par viegli kopjamu apģērbu, ko var nēsāt visu dienu un dažādās situācijās, bet pēc tam vienkārši ielikt veļasmašīnā un izmazgāt.
Mūsdienu sievietēm laika ir maz, tādēļ viņas vēlas apģērbu, kas būtu reizē gan stilīgs, gan praktisks. Ja divi produkti izskatās gandrīz identiski, viņas noteikti izvēlēsies to, kuru ir vieglāk kopt. Savu daļu nopelnu šādu apģērbu pieprasījuma veicināšanā jāuzņemas arī tehnoloģijām, sapludinot modi ar praktiskumu. Vēl nesen "mazgā un valkā" tipa apģērbi bija nāves skūpsts jebkuram nopietnam stilam. Taču audumu tehnoloģiju attīstība, piemēram teflona, ko lieto pannu un katlu aizsardzībai pret rūsu, izmantošana, ir mainījusi šo stereotipu.

Ņujorkas apģērbu veikali šoruden pirmie iezīmē jaunu stila tendenci, piedāvājot ērtus un neburzīgus apģērbus, kas darināti no audumiem, kuros izmantots poliesters, viskoze un spandekss. Kokvilnas kreklus nav jāgludina, un pēc mazgāšanas tie izskatās tā, it kā būtu nodoti profesionālā veļas mazgātavā. Apģērbs saglabā svaigumu visas dienas garumā.

Neburzīgās kokvilnas un lina izstrādājumi, kas parādījās pirms dažiem gadiem, jau no pašiem pirmsākumiem ir iekarojuši mazumtirgotāju un apģērbu iepircēju sirdis. Šādu apģērbu ražotāji (piemēram, “Liz Claiborne Casual”, “Hanes”) garantē, ka to izmērs, forma un struktūra nemainīsies pat pēc 20 mazgāšanas veļasmašīnā un žāvēšanas reizēm.

"Hanes" ir pievienojis tradicionālo "ComfortSoft finish" daudziem saviem T-krekliem, krekliņiem un šortiem, lai tie nepaliktu stīvi pēc vairākām mazgāšanas reizēm, kā arī izstrādājis procesu, lai palīdzētu kompaktiem audumiem kontrolēt rukumu.

Kompānija cer vairāk izmantot arī "DuPont Teflon", ko tā jau pielietoja "Hanes Her StayClean" auduma kurpēm un apģērbiem. Teflons mazina mitruma absorbciju.

Mūsdienās cilvēki vēlas, lai viņu apģērbs būtu viegli kopjams, lai to vajadzētu tikai izmazgāt un izžāvēt, ietaupot naudu un laiku. (Šobrīd ir pieejams arī zamšs, ko var mazgāt veļasmašīnā, tāpēc nav jātērē daudz naudas šī auduma apģērbu tīrīšanai.)

Ķīmiskā tīrīšana var bojāt apģērba audumu, ja to dara pārāk bieži. Vilnas džemperus, kurus aukstākā laikā bieži vien valkā virs kokvilnas bītlenēm, piemēram, ir nepieciešams tīrīt tikai reizi vai divas reizes gadā, bet apģērbu, kas ciešāk piekļaujas ķermenim, cilvēki vēlas mazgāt biežāk. Šādu iespēju nodrošina mazgājamā "Merino" vilna, izmantojot ciešāku adījumu augumam pieguļošiem topiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!