Foto: Publicitātes foto

Piektdien, 1. aprīlī, aizvadīta Rīgas modes nedēļas 24. sezonas trešā diena. Tajā modes baudītāju vērtējumam tika nodotas zīmolu "One Wolf", "NóLó", "Creame" un modes mākslinieces Natālijas Jansones tērpu kolekcijas.

Zīmola "NóLó" autore Viktorija Joniene vienmēr vēlējusies kļūt par apģērbu dizaineri-modelētāju, kopš bērnības šuva drēbes sev un draudzenēm, 12 gadu vecumā veidoja milzīgas plīša rotaļlietas priekš Jūrmalas fotostudijām, skolā organizēja modes skates.

Iegūstot ekonomista - menedžera grādu, Viktorija vairāk nekā 20 gadus nodarbojusies ar uzņēmējdarbību – tabakas biznesu, ēdināšanu, apģērbu un apavu vairumtirdzniecību un mazumtirdzniecību. Un tikai četrus gadus atpakaļ Viktorija uzdrīkstējās spert pārgalvīgu soli un izveidot savu apģērba zīmolu.

Apkopojot visas savas iemaņas un pieredzi, ko ieguvusi, strādājot modes biznesā, kā arī papildinot trūkstošās zināšanas, viņa rādīja "NóLó" zīmolu un profesionālu šūšanas ražotni.

Zīmols "One Wolf", ko 2010. gadā radīja modes māksliniece Agnese Narņicka, ietver "unisex" tipa apģērbus un pārstāv "gatavs valkāšanai" kategoriju. Iemiesojot urbānās vides dinamiku un apvienojot radošuma un brīvības garu, zīmols piedāvā ērtus un daudzfunkcionālus tērpus dažādām dzīves situācijām.

Zīmols "Creame" piedāvā košus un dzīvespriecīgus apģērbus, kas atgādina ikviena personības rotaļīgo pusi. Iemiesojot mūsdienu tehnoloģijas, zīmola jaunās kolekcijas prezentācijā jūtamas augstās modes vēsmas no Eiropas vadošajām modes metropolēm.

Elegance, funkcionalitāte un sievišķīgs šiks. Natālijas Jansones radītie tērpi pārliecinoši turas pašmāju modes pasaules virsotnēs, vienlaikus arī sekmīgi konkurējot arī pasaules un Eiropas modes tirgū.

Jau vēstīts, ka tradicionālā Rīgas modes nedēļa norisināsies līdz 3. aprīlim, un tās ietvaros savas 2016./2017. gada rudens/ziemas sezonas kolekcijas prezentēs Latvijas vadošie dizaineri un modes zīmoli – Natālija Jansone, "Anna Led", "Amoralle", "Narciss", Katya Katya Shehurina, "Nóló", "Mareunrol's", Alexandra Westfal, "IN by Inga Nipane", "One Wolf" un "QooQoo", kā arī šīs sezonas debitants – modes zīmols "Tanti".

Tāpat modes nedēļā pirmo reizi paradīsies arī Latvijas bērnu modes zīmolu – "Aristocrat Kids", "Lazy Francis" un "Paade mode" – skates.

Rīgas modes nedēļā piedalīsies arī vairāki ārzemju modes dizaineri un zīmoli: Ludmila Kislenko no Ukrainas, Lilija Larionova no Lietuvas un "Pohjanheimo" no Igaunijas. Modes nedēļas ietvaros notiks ne tikai profesionālās dizaineru modes skates, bet arī dažādas prezentācijas un modes ballītes. Pilna Rīgas modes nedēļas 24. sezonas programma ir pieejama pasākuma mājaslapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!