1. Melns sader kopā ar jebko. Nav taisnība! Melns labi sader kopā ar tumšiem un neitrāliem krāsu toņiem, lai gan vislabāk izskatās vairāku melnu apģērba gabalu kombinācija, nevis tikai viens nejaušs melns akcents.

Melns labi izskatās arī vienādās proporcijās kopā ar balto krāsu. Melnbalti svītrots topiņš kopā ar melniem mini svārkiem un smailpurnu laiviņām būs eleganta Ņujorkas stila kombinācija, bet kopā ar pasteļtoņiem melnā krāsa izskatās pārāk nomācoši, tāpēc ir vajadzīgs kāds līdzsvarojošs elements.

Taču melnā krāsa var izrādīties īpaši vērtīga, ja tu vēlies vizuāli samazināt kādu sava ķermeņa daļu, tāpēc melnas krāsas apģērbu vislabāk izvēlēties ķermeņa smagnējākajai daļai, nevis ietērpties viscaur nomācošā melnā.

2. Lielām sievietēm nepiestāv apdrukas. Nav taisnība! Lai ar apģērbu noslēptu trūkumus un izceltu auguma priekšrocības, galvenais ir līdzsvarot proporcijas. Visdrošākais princips - izvairies no galējībām. Tas nozīmē, ja tu esi lielāka vai mazāka par vidēja auguma sievietēm, nevalkā apģērba gabalus ar lielām rūtīm vai sīku ziedu rakstu. Tā vietā izvēlies apģērbus ar vidēja lieluma rakstu, kas pievērš uzmanību, taču nav kliedzošs.

Šajā sezonā modē ir ar roku zīmēti asimetriski auduma raksti un divu krāsu toņu svītras. Psihodēliskos sērfotājmeitenes ornamentus pataupi aksesuāriem.

Pašķirsti žurnālus un pamācies, kā valkāt noteiktus apģērba gabalus, un neatsakies no tiem, kamēr pati neesi pamēģinājusi.

3. Platas drēbes rada slaiduma ilūziju. Nemāni sevi ar domu, ka, ietērpjoties maisveidīgos kankaros, tu sāksi izskatīties slaidāka - lielie auduma apjomi tevi vizuāli darīs tikai resnāku. Kā jau tika minēts, ekstrēmas proporcijas - pārāk apspīlētas vai pārāk vaļīgas drēbes - ir pilnīgāku figūru ienaidnieces. Tā vietā labāk akcentā sava auguma pozitīvos aspektus un centies defektu padarīt par efektu.

Slaiduma efektu daudz labāk palīdzēs radīt žaketes ar jostu, svārki ar volānu malu, dziļa izgriezuma kakla līnija un labi piegriezts tops.

4. Slavenu modes namu apģērbi ir labākas kvalitātes un vērtīgāki. Tādos apģērba gabalos kā mēteļi, bikses un vakartērpi ir vērts ieguldīt lielāku naudu, jo tiem ir jāder kā uzlietiem. Visu pārējo mierīgi var pirkt arī lielveikalos. Protams, katrā ziņā esi izvēlīga, taču neļauj sevi apžilbināt slavenu dizaineru vārdiem un reklāmas kampaņām.

5. Man nav nekā, ko vilkt mugurā. Nē, tev ir gan, ko vilkt mugurā, tu tikai esi par to piemirsusi! Pārskati savu garderobi un tu tajā noteikti atradīsi vismaz trīs sen nelietotus apģērba gabalus, kas tagad būs īsti reizē! Pašķirsti žurnālus un pameklē tajos idejas, kā valkāt apģērbu un nemet neko prom pirms laika.

Vasarīgi džinsa minisvārki ziemā lieliski saderēsies kopā ar tumšākām zeķubiksēm un zābakiem, bet pagājušās sezonas militārā stila bikšu galus var sašaurināt, piešujot spiedpogas, un valkāt bikses kopā ar augstpapēžu kurpēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!