Foto: Shutterstock

Rakstainas zeķbikses ir maciņam draudzīgs veids, kā vari sekot mūžam mainīgajai modei, ieviešot garderobē sezonas aktuālākās tendences un piešķirot savam tēlam individualitāti. Iedvesmojoties no "Lady Mail", apkopojām desmit stilīgas idejas, kas, iespējams, palīdzēs padarīt rakstainas zeķbikses par tavu rudens garderobes centrālo elementu.

Zvaigznes un koši svārki

I see stars for Isabel Marant show 🌟 @calzedonia #ItalianLegwear #collant #TheBlondeSaladGoesToParis

A photo posted by Chiara Ferragni (@chiaraferragni) on Sep 29, 2016 at 11:59am PDT

Neatvairāmā Kjara Ferrani uzskatāmi demonstrē, ar ko šosezon jākombinē neparastas zeķes. Ultramoderni vinila svārki sulīgā ogu tonī, zvaigžņotas zeķbikses, bet līdzsvaram – klasiski, melni botiljoni. Piefiksēšanas un īstenošanas vērta ideja!

Vienā tonī ar apaviem

Work it, pearl.

A photo posted by Nasty Gal (@nastygal) on Jul 9, 2016 at 5:59pm PDT

Soma, kurpes, josta, lakatiņš un cepure vienā tonī, – nevienai nav noslēpums, ka tā jau ir vakardiena. Bet šis likums neattiecas uz zeķbiksēm. Pūdera toņa kurpes un maigi rozā zeķes, sinepju krāsas botiljoni un kanārijdzeltenas zeķbikses – tie ir aktuāli salikumi, kas ne vien lieliski papildina viens otru, bet arī nerada nomācošu "es pielieku milzīgas pūles, lai izskatītos stilīga" efektu.

Kontrastējoši krāsu salikumi

Košas zeķbikses lieliski sader ar kontrastējošos toņos ieturētiem apģērba elementiem. Protams, nevajag pārspīlēt, metoties kombinēt spilgti zaļo krāsu ar koši sarkanu, bet karameļu tonis kombinācijā ar tumši zilo krāsu ir lieliska ideja.

Rakstu raksti

Ja esi "fashionista", kura lepojas ar nevainojamu gaumi un stila izjūtu, tad šis variants ir kā radīts tev. "Burberry" modes skatē demonstrētā krāsu un sarežģītu ornamentu pārbagātība kombinācijā ar rakstainām zeķēm izskatās tik efektīgi, ka šo tendenci noteikti ir vērts adaptēt arī ielu modē.

Pumpiņas un košs džemperis

🌴 mood for my second look wearing @calzedonia dot tights #ItalianLegwear #collant #Mfw

A photo posted by Chiara Ferragni (@chiaraferragni) on Sep 21, 2016 at 12:36pm PDT

Pumpiņraksta zeķbikses ir daudzu sieviešu iecienīts garderobes elements. Un ne bez pamata, jo šis raksts spēj atdzīvināt pat visvienkāršāko tērpu, turklāt pumpiņas vienmēr ir modē. Mazā melnā vakarkleita, gofrēti svārki vai kreklkleita, kombinācijā ar pumpainām zeķbiksēm vai zeķēm izskatīsies ne tik strikti un oficiāli, tomēr nepārkāpjot etiķetes robežas. Kjara Ferrani jau atkal pārsteidz mūs ar lielisku tēlu: košs džemperis ar krāsainu tropu motīvu, masīvi klasiska stila zempapēžu zābaki un pumpainas zeķbikses – lieliska kombinācija.

Tīkliņraksts

Those tights😍 @calzedonia #calzedonia #collant

A photo posted by Dash! Dash! Dash! (@dariamalygina) on Sep 22, 2016 at 10:12am PDT

Tīkliņraksts jau atkal ir modē un cenšas atgūt bijušo slavu. Ja vēlies šo aktualitāti iedzīvināt savā garderobē, kombinē tīkliņraksta zeķbikses ar striktām, klasiska piegriezuma kleitām un izvēlies apavus ar samērīga augstuma papēžiem.

Padoms: visu veidu rakstainās zeķbikses nebūtu ieteicams kombinēt ar sievišķīgiem zābakiem. Labāk izvēlies smagnējus militārā stila zābakus, oksfordus, botiljonus vai sportiska stila apavus.

ACL I don't kiss an tell 💋 #ACLFest

A photo posted by AlunaGeorge (@alunageorge) on Oct 1, 2016 at 7:15pm PDT

Vēl viens izmēģināšanas vērts variants – tīkliņzeķes ar sportiskiem apaviem un oversize virsjaku. Sveiki, deviņdesmitie!

Mežģīņraksts

Trash lady. @juliarestoinroitfeld

A photo posted by Carine Roitfeld (@carineroitfeld) on Oct 30, 2015 at 11:57am PDT

Mežģīņu zeķes ir viltīgs apģērba gabals, jo, nepareizi apejoties ar tām, pastāv liels risks izskatīties prasti un pat vulgāri, toties, izvēloties pareizā stila apavus un pārējos garderobes elementus, varēsi lepoties ar patiesi skaistu un stilīgu koptēlu.

Kā to izdarīt pareizi un ar šiku, ir vērts pašpikot no franču "Vogue" galvenās redaktores Karinas Roitfeldes, kas ir kaislīga mežģīņotu zeķbikšu cienītāja, visbiežāk kombinējot tās ar lakādas augstpapēžu kurpēm, strikta piegriezuma melnu kleitiņu vai ādas zīmuļsvārkiem.

Šūnas un saīsināta piegriezuma bikses

Zeķbikses, kuru raksts līdzinās medus šūnām, jau atkal ir iekarojušas popularitātes virsotnes un bieži ir manāmas ielu modes fotogrāfijās. Tiesa gan, ja agrāk šūnu raksta zeķubikses lielākoties tika kombinētas ar kleitām un svārkiem, tad šobrīd modes aktualitātes paģēr tās valkāt ar saīsināta piegriezuma džinsiem vai citām biksēm, salikumā ar louferiem vai zempapēžu kurpēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!