Foto: Shutterstock
Tuvojoties gada nogalei, tu, ļoti iespējams, sāc prātot par to, ko svētkos vilkt mugurā. Lai īpašā tērpa komplektēšana izdotos veiksmīgāka un gads sāktos ar sakārtotāku vidi ap sevi un arī domām, ir piemērotākais laiks veikt lielo skapja tīrīšanu. Māja būs kārtīgāka, vīzija par to, ko vilkt un ko iegādāties – skaidrāka, kā arī maisu ar vecajām drēbēm varēsi ziedot labdarībai, tā vairojot došanas prieku un svētku noskaņu sevī.

Šai sakarā, pirms ķeries pie skapja revidēšanas un ļaujies tik pazīstamajai drēbju žēlošanas vēlmei, iepazīsties ar noderīgiem ieteikumiem par lietām, no kurām patiesi jāatbrīvojas! Tos apkopojis portāls babble.com.

Melns, novalkāts apģērbs

Veci džemperi, topi, kleitas, blūzes, svārki... Ja tavā skapī ir savu laiku nokalpojuši apģērbi melnā krāsā, kas izskatās pabalējuši un zaudējuši sākotnējo spožumu, bez žēlastības atbrīvojies no tiem! Nekas tā nebojā kopējo tēlu, kā acīmredzami izdilusi krāsa un ne pirmā svaiguma audums. Nākotnē vari ņemt vērā arī kādu noderīgu padomu – melnas krāsas apģērbu iegādājies no vilnas un citiem materiāliem, kas krāsai ļaus saglabāties ilgāk, pretēji kokvilnas audumam.

Sarāvušies džemperi un bolero tipa jaciņas

Izmazgāti pārāk karstā temperatūrā un sarāvušies vai vienkārši izstaipīti un formu zaudējuši apģērbi nekad vairs neizskatīsies labi. Lai cik mīļa tev arī nebūtu kāda jaciņa, jo ātrāk sapratīsi, ka to patiešām vairs nevalkāsi, jo labāk!

Apspīlēti krekliņi

Krekliņi, kas pilnībā piekļaujas augumam, ne vienmēr izskatās labi. Īpaši, ja tie ir gari un tu cīnies ar kādu lieku apaļumu. Ļoti iespējams, šim apģērba gabalam no nemitīgas sānu raustīšanas, to novelkot lejup, ir arī izstaipījušās malas. Atbrīvojies no tā un iegādājies nedaudz brīvākus topus.

Novalkāti apavi

Nav svarīgi, cik par tiem samaksāji, ko piedzīvoji, tos valkājot, un kāds ir to zīmols! Ja kurpes ir novalkājušās, atvadies no tām. Nošķiebti, nodiluši un nonēsāti apavi izskatās nebaudāmi.

Bikses ar kabatām no tīņa gadiem

Bikses ar dekoratīvām kabatām izskatās labi visai retos gadījumos. Pirmkārt, tās ir pagājuša modes trenda atlieka, otrkārt, kabatas akcentē gurnus un augšstilbus, ko ne visas sievietes var atļauties.

Apģērbi, kas ir saplēsti, netīri, neder vai nav saskaņojami ar pārējo garderobi

Iepriekš minētās pazīmes visbiežāk piemīt lielākajai daļai skapja tālākajos plauktos noglabātajām "pērlēm". Katrai no mums ir savas "tievās bikses", kleita, kas tika aplieta ar kokteili draudzenes kāzās un ko tā arī nav izdevies iztīrīt, kā arī kāds ekstravagants apģērba gabals, kas divu gadu laikā tā arī nav atradis savu komplektu. 

Neaizņem skapī lieku vietu un atbrīvojies no šīm lietām pēc iespējas ātrāk. Tāpat izrevidē krekliņu un treniņbikšu kalnu – arī mājas drēbēm ir jāizskatās pieklājīgi, un tās arī novalkājas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!