31. martā, Vecrīgā, Rīgas biržas ēkā tika svinīgi atklāts pasākums Riga Fashion Week - modes nedēļa Rīgā, kas jau otro reizi ir pulcinājusi labākos Baltijas dizainerus. Šoreiz modes mākslinieki publikai bija prezentējuši rudens/ ziemas kolekcijas 2005/2006.

Pirmajā Modes Nedēļas skatē piedalījās igauniete Trīnu Pungits, kā arī mūsu jau sen pazīstamie dizaineri no Latvijas: Gints Bude, Žanete Auziņa un Atis Artemjevs.

Trīnu Pungits kolekcija ir neliela, bet ļoti iespaidīga. Dizainere vienmēr atrod jaunus risinājumus modē, katru reizi meklējot aizvien jaunas formas. Valkāt Trīnu Pungits modi nav viegli, bet toties efektīgi.

Žanete Auziņa savā kolekcijā apvienoja modernu, retro un romantisku stilu. Nākamajā rudenī, pēc Žanetes viedokļa, aktuāli būs daudzkārtaini, gari svārki, siltas mohēras šalles, zīds un pērļu izstrādājumi. Daudziem skatītājiem parādījās vēlme to visu uzvilkt tepat un uzreiz, negaidot nākamo rudeni.

Gints Bude, kā vienmēr lieliski parādīja 80. gadu modes tendenču spēli. Tā ir modes mākslinieka iecienītākā tēma, kas parādās daudzos viņa darbos. Kolekcija pārsteidza ar saviem apģērba modeļiem, mēteļiem ar tulpju siluetu no mohēras, tas izskatījās dzīvespriecīgi un pavisam negaidīti.

Pārsteidza arī Atis Artjemjevs, kurš sarīkoja īstu šovu, uzaicinot par modeļiem VIP personas un klientus, negaidīta bija arī Jāņa Stībeļa un Roberto uzstāšanās un eksotisko taureņu lidojums finālā. Skate drīzāk atgādināja dažādu kolekciju miksējumu, nevis vienu konkrētu darbu.

Stundu vēlāk dizaineru duets no Lietuvas Ieva un Jolanta demonstrēja lielisku kolekciju melnbaltā gammā “To Ma Me”. Valkājami tērpi oriģināli izskatījās pateicoties interesantiem printiem ampīra stilā, grezniem izšuvumiem un aplikācijai.

Katrā modelī varēja saskatīt šobrīd aktuālas modes tendences, faktūras un grafiku.

Izrādījās, ka izmantojot tikai divas krāsas, var radīt kolekciju, kas neizskatīsies vienveidīga un garlaicīga.

Īpaši gribas atzīmēt Biržas lielisko zāli, pāri kurai graciozi lidinājās taureņi. Veclaicīga arhitektūra salikumā ar lieliem ekrāniem uz podiuma radīja ļoti svinīgu atmosfēru un lielisku garastāvokli.

Visi šobrīd ar nepacietību gaida nākamās skates – Asnāte Smeltere, Dāvids, Kupiansky, Aleksandrs Bibergals, Jūlija Vasiljeva, Marina Medvedjeva, Narham (Francija), Giedrius (Lietuva), Ramune Piekautaite (Lietuva), Oksana Tandit (Igaunija) un citi. Riga Fashion Week turpinās līdz 3. aprīlim un noslēgsies ar Mašas Cigaļ skati. Šī modes māksliniece ir viena no populārākajiem dizaineriem Krievijā, un viņas šovs būs lielisks noslēgums modes svētkiem Riga Fashion Week.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!