Riga Fashion Week modes skatēs no 2005. gada 2. līdz 5. novembrim Baltijas vadošie dizaineri no Latvijas (Aleksandrs Bibergals, Asnāte Smeltere, Gints Bude, Dāvids, Žanete Auziņa, Mare & Rol`s, Natālija Jansone, Inese Lapsiņa, Marina Medvedeva, Kupiansky), Lietuvas (Julija Žileniene, Ramune Piekautaite) un Igaunijas (Kalle Aasamae, Triinu Pungits, Bastion), kā arī no Francijas un Krievijas prezentēs savas jaunākās kolekcijas.

Riga Fashion Week ir modes un skaistuma svētki Rīgā, kuru ietvaros notiks ne tikai modes skates, bet arī citi izklaides un modes pasākumi. Rīgas Modes nedēļas dienās labākie pilsētas klubi atvērs savas durvis dalībniekiem un apmeklētājiem. Notiks arī skates klubos un galveno skašu after-party. Riga Fashion Week modes skates notiek uzreiz divās vietās: Riga Fashion Week zālē (Kr. Valdemāra ielā 3) un Rīgas Modeļu nama demonstrāciju zālē (Kaļķu ielā 24), kur notika leģendārās pagājušā gadsimta 70.-80. gadu modes skates.

Riga Fashion Week notiek jau trešo reizi. Divas pagājušās Modes nedēļas piesaistīja lielu sabiedrības un preses uzmanību, apvienoja Baltijas labākos dizainerus, kā arī prezentēja pazīstamus brendus no Krievijas (Denis Simachev, Masha Tsigal) un Francijas (Cacharel, Jitrois). Par pavasara Rīgas Modes nedēļu rakstīja starptautiskā prese, piemēram, tādi ietekmīgi modes žurnāli kā L`Officiel (Francija), VOGUE (Vācija), Fashion Daily News (Francija), Journal du Textile (Francija), MOOD (Itālija), KULT (Itālija), Fashion Collection (Krievija). Tas liecina par Rīgas Modes nedēļas starptautisko atzinību un Latvijas modes industrijas attīstību. Publikācijas uzsvēra prezentēto kolekciju augsto līmeni un augstu profesionālo pasākuma organizācijas līmeni.

Pasaules TV kanāls Fashion TV (Francija) regulāri pārraida Riga Fashion Week skates. Šajā reizē tiek gaidīti ierodamies tādu starptautisko izdevumu pārstāvji kā Fashion Wire Daily (Francija), JALOUSE (Krievija), MOOD (Itālija), Evening Standard Magazine (Lielbritānija), Fashion Collection (Krievija), kā arī bajerus no Skandināvijas.

Šīs Nedēļas goda viesi ir pazīstami dizaineri no Francijas - Gaspars Jurkēvičs (Gaspard Yurkievich) un no Krievijas – Alena Akhmadullina, kas prezentēs savas kolekcijas pavasaris / vasara 2006. Pirmo reizi RFW ietvaros notiks starptautiskā jauno modes mākslinieku konkursa “Gada kuturjē” Latvijas tūre. Šī konkursa fināls notiks 2005. gada decembra sākumā Maskavā. RFW patroni ir Fédération Française du Prêt-à-Porter Feminin (Franču sieviešu pret-a-porter modes federācija) un Paris Capitale de la Creation prezidents Žans-Pjērs Mošo un Rīgas Domes priekšsēdētāja vietnieks Almers Ludviks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!