Foto: Shutterstock

Tad, kad vēlamies atdzīvināt kādas, iespējams, jau novecojušas lietas, nevēlamies atvadīties no mīļākajām garderobes detaļām vai arī brīžos, kad stundas un minūtes skrien pārāk ātri, bieži pieļaujam kļūdas, kuras pēc tam atspēlējas mūsu izskatā. Taču, kā izvairīties no šīm modes kļūdām? Lūk, septiņas atbildes!

Nedaudz par mazu vai mazliet par lielu – nepareiza izmēra apģērba iegāde

Esi reāla, neiestrēgsti sev tīkamākajā izmērā vien tāpēc, ka pašsajūtu labāku padara cipariņš bikšu iekšpusē. Mazāka izmēra drēbes un to radītais iespīlējums var tieši radīt ilūziju, ka esi nedaudz apaļīgāka nekā patiesībā. Līdzīgi ir ar apģērbiem, kuri ir par lielu. Tas, ka, piemēram, džemperītis ir iegādāts krietni lielāks ar domu, ka pieslēps visus apaļumus, vizuāli liks izskatīties vēl lielākai.

Svarīgi arī pieminēt, ka teju katrai firmai atšķiras izmēri, tāpēc bez mērīšanas neiztikt. Nekoncentrējies uz cipariem, bet gan uz to, kas labāk der!

Pārspīlēšana ar aksesuāriem

Spoža kaklarota, rokassprādze, uzkrītoši auskari, josta ar mirguļošu sprādzi un soma, kas klāta ar gliteriem – tas ir par daudz! Kāpēc gan pievērst citu skatienus daudzajiem aksesuāriem un novērst uzmanību no sevis pašas? Protams, aksesuāriem ir liela nozīme kopējā tēla veidošanā, taču ar to nebūt nevajadzētu aizrauties.

Domā par līdzsvaru un proporcijām. Necenties apvienot visus elementus, bet izvēlies atbilstošākos un padari tos par stila "odziņu".

Nepiemērīšana pirms pirkšanas

Katrs ķermenis ir citādāks – tas, kas labi izskatās vienam, var pavisam citādāk izskatīties otram. Ja apģērbs labi izskatās uz manekena, tas nenozīmē, ka tas vienmēr piestāvēs arī tev. Tāpēc dažkārt, kad laika taupīšanas nolūkos esi paķērusi kādu bikšu pāri un pa taisno devusies pie kases, atnākot mājās ir liela vilšanās, jo iecerētais neatbilst patiesībai.

Šis arī ir iemesls, kādēļ vajag būt ļoti uzmanīgai, iepērkot garderobi interneta veikalos.

Foto: Shutterstock

"Nav laika" un citi attaisnojumi, lai nepaplašinātu garderobi

Garajā darba nedēļā dažkārt grūti atrast spēku, lai izrautos no maršruta "darbs – mājas – darbs", taču no tā ciet tikai tu pati. Saņem spēkus un dodies iepirkties, lai atsvaidzinātu savu garderobi un ieviestu tajā jaunas vēsmas. Ja iepirkšanos attur cenu zīmes, nogaidi atlaižu laiku un dodies iepirkšanās maratonā tad!

Preču iegādāšanās neatbilstoši ķermeņa tipam

Lai arī kādas modes tendences tagad neieņemtu stila pasaules virsotnes, vienmēr pirms apģērba iegādāšanās svarīgi sev pajautāt – vai man tas vispār piestāv? Nav svarīgi, cik aktuāli šobrīd ir nēsāt konkrēto apģērba modeli, bet daudz svarīgāk ir saprast, vai tu tajā jūties ērti. Šeit vērts pieminēt, piemēram tunikas un legingus – svarīgi, lai tunika būtu īstajā garumā, jo pāris centimetri var pilnībā izmainīt visu koptēlu.

Mazliet no citas operas, bet arī svarīgi – ir krāsas, kurās kāds izskatīsies žilbinoši labi, bet citi pilnīgi pretēji. Šāda krāsa varētu būt, piemēram, sinepju dzeltenā.

Neuzdrīkstēšanās

Vai tu esi tā meitene, kura ieciklējusies tikai uz vienu krāsu? Melnu un pelēku? Ja atbildēji uz jautājumiem apstiprinoši, tad, visticamāk, esi tā, kura spēlē šo modes spēli diezgan piesardzīgi. Taču skaidrs ir viens – nebaidies dažkārt riskēt! Izvēlies košākas krāsas, izteiksmīgākus audumus un nedaudz paspēlējies ar tiem. Vienmēr viss nav jāliek "vienā katlā" – sāc palēnām savu ikdienu un pelēcīgos toņus akcentēt ar kaut ko košāku. Būsi pārsteigta, cik ļoti pavasarīgās krāsas liks justies pacilātai.

Kopšanas instrukciju ignorēšana

Visticamāk, ka jebkuram gadījies veļasmašīnā ielikt džemperīti, kurš pēc mazgāšanas saraujas desmit reizes mazāks. Ja šis drēbju gabals bijis gana mīļš, pārdzīvojums ir liels, tāpēc nākamajā reizē noteikti sāksi jau uzmanīgāk sekot līdzi katras drēbes mazgāšanas instrukcijām. Tas pats attiecas arī uz gludināšanu un vispārējo rūpēšanos par savām lietām. Esi saudzīgāka un pagarini savas garderobes mūžu.

Raksta tapšanā izmantota informācija no Theeverygirl.com

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!