Izpārdošana ir īsts ražas laiks modes sekotājiem. Visas šīs stilīgās lietas, kas vēl pirms dažām nedēļām šķita neaizsniedzamas, tagad ir kļuvušas reāli pieejamas. Bet vai tev tās vēl ir vajadzīgas? Šeit sniedzam dažus padomus modes sekotājām, lai noskaidrotu, ko ir vērts iegādāties izpārdošanās.
Lai gūtu maksimālu labumu no šīgada izpārdošanām, ir vērts painteresēties par to, kas būs modē pavasarī. Nākamā pavasara stilu varētu apkopot vārdos – tautiskais jeb folkloras, optimistiskais un romantiskais. Un tagad dodies ieņemt rindu...

Izvairies no melnajiem YSL “čigāniešu stila” topiņiem ar atkailinātajiem pleciem, jo tie jau modē pabijuši pārāk ilgu laiku, lai vēl sagaidītu nākamo sezonu, taču izvēlies variantus gaišās krāsās, ja vēlies iekļauties pavasarīgajā folkloras stila gaisotnē. Noteikti pērc 70.gadu stilam raksturīgās supergarās, plānās tamborētās šalles.

Ziemas sezonā modē atkal ir melnā krāsa, bet pavasarī tā no modes jau būs izgājusi. Ja tu vēlies domāt uz priekšu un iegādāties kaut ko rudenim, turklāt esi ļoti pieķērusies melnajam, tad izvēlies kaut ko klasisku, kas nav atkarīgs no modes svārstībām. Šim pavasarim raksturīgs būs optimistiskas, priecīgas krāsas. Laba izvēle būs košāki pasteļtoņi, bet jāizvairās no drūmiem, pelēkiem toņiem.

Joprojām modē saglabājas romantiskais balerīnas stils. Krokoti šifona svārki un kleitas būs vienlīdz piemēroti gan vasaras dienai, gan vakaram ("Chanel" vai "Jigsaw" stils), vēsākā laikā izmanto vilnas apmetņus (izmēģini "Brora"). Runājot par siltāku saģērbšanos, atceries, ka dziļi izgriezumi un dekoltē līdz nabai a la Dženifera Lopesa, no modes ir izgājuši. Šogad pavedinošajiem tērpiem jābūt ar caurspīdīgu plīvuru kārtām, nevis pārlieku pikanto triko. Topi ar vienu plecu un korsetes pagaidām jānoliek malā.

Džinsi, protams, modē būs mūžīgi. Aplikācijas un izšuvumi gan jau sāk iziet no modes, taču nobružāts un novalkāts džinsu audums vēl savas iespējas nav izsmēlis, tāpēc, ja tev šis stils ir tuvs, vari papildināt savu garderobi šajā virzienā. Baltais džinss solās būt ļoti aktuāls pavasarī, un ieteicams iegādāties arī klasiskas indigo krāsas bikses ar nedaudz paplatinātiem galiem.

Izpārdošanas ir īstais brīdis, kad iegādāties iecienīto firmu produkciju. Runājot par apģērbu firmām, labāk izvēlēties kaut ko klasisku, nevis sezonas pēdējo modes kliedzienu. Kašmirs, praktiskas rokassomiņas un bikses tev noderēs daudz labāk nekā jau iepriekš minētā melnā čigānmeiteņu blūze.

Kura sieviete, iepērkoties izpārdošanā, gan spēs atturēties, nenopirkusi pāri jaunu kurpju? Augstpapēžu zābaki un siksniņu kurpes ir mūžīga vērtība, kas nekad nenovecos, taču nākamās sezonas brīvajam, tautiskajam stilam ieteicams nopirkt arī mīkstus zamšādas mokasīnus un kovboju zābakus.

Arī indīgās disko stila krāsas no modes jau izgājušas, tāpēc, ja tu ievēro modes tendences, nepērc fluorescējoši dzeltenus ādas izstrādājumus vai rozā čūskādu. Tomēr, ja tu esi neatkarīgi domājoša personība, vari atļauties pirkt, ko vien vēlies.

Pavasara modes tendenču kopsavilkums

Tendence ir skaidra: pavasara modē dominējošā ir krāsainība un optimisms. Atvadies no apjomīgajiem siluetiem un dodies pretī folkloras stila romantismam.

Pēc ilgajiem utilitārisma gadiem atkal modē atgriežas Bohēmijas zemnieku stils. Pēc sešiem mēnešiem modē būs delikāti krokoti uzsvārči, vaļīgi ņieburi un mazas, dekoratīvas sandalītes. (Protams, ne visi pilsētas modei raksturīgie apģērbi jāmet ārā - pie jaunās pilsētas modes pieder 70.gadiem raksturīgie bikškostīmi, vīrišķīgi balti krekli un klasiskās vējjakas).

Kā saskaņot jauno stilu ar savu garderobi? Neuztver visu pārāk burtiski. Šobrīd vairāk nekā jebkad ir svarīga prasme jaukt un kombinēt, lai radītu pašai savu stilu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!