Somiņa par nesātājas personību izsaka daudz vairāk, nekā šķiet. Dāmu somiņas nav tikai šiki aksesuāri vien, jo sievietes, iegādājoties jaunu somiņu, to neapzināti piemeklē kā savai personībai pieskaņotāko detaļu. Jāpalūkojas, vai tā patiešām ir...
Dažas stiepj līdzi gandrīz visu savu iedzīvi. Citas traucas pa pilsētu, neapgrūtinot sevi ar lieku nastu, un uz pleca vai pie rokas viņām ir sērkociņu kastītes lieluma somiņa, kur pietiek vietas tieši vienai košļājamās gumijas paciņai.

“Soma pasvītro sievietes personību. Un dažreiz somiņas praktiskais pielietojums paliek tikai otrajā vietā,” saka vācu psihologs Alfrēds Geberts. Viņš skaidro, ko par sievieti var izpaust viņas somiņas un tās satura izpēte. Visbiežāk izšķir piecus somiņu nēsātāju tipus:

”Divi vienā” tipa sieviete,
visu glabā aiz vienas atslēgas

Darba dokumenti, dezodorants un arī pilsētas plāns – šī sieviete sagatavojusies jebkurai nejaušībai. Viņas pavadone parasti ir lietišķa dokumentu soma vai koferis, bet, ja vakarā nepieciešama elegance, viņa no tās izbur miniatūru dāmu somiņu.

Gan darbā, gan privātajā dzīvē viņa metas ar visu sparu, arī tad, ja citi jau sen atmetuši ar roku. Enerģiska sieviete! Tikai dažreiz viņa par vēlu attopas, ka viņas līdzcilvēkiem spēki jau izsīkuši.

Perfektā dāmīte,
nevainojama līdz pēdējam sīkumam

Viņa mīl kārtību – arī savā rokassomā. Viņai nav ilgi jāvandās, ar vienu rokas tvērienu viņa izvelk ķemmi vai galvassāpju tableti no somas iekšējā nodalījuma. Šī sieviete ir klasiski perfekta; tērps un aksesuāri ir dārgi, bet neuzkrītoši.

Daudzi viņu apskauž par perfekti izdevušos dzīvi – viņai ir lielisks darbs, sapņu vīrietis. Šai personībai ir arī ēnas puse: negaidīti atgadījumi perfekto dāmīti var viegli izsist no līdzsvara.

Brīnumsomas īpašniece,
kura jūtas laimīga haosā

Viņai patīk pārsteigumi – un tie bieži parādās arī viņas rokassomiņas saturā: aizvēsturiskas pretklepus konfektes, dažādi rēķini un acumirkļa iedvesmas brīdī radusies mīlestības dienasgrāmata. Jebkurai lietai vajag paredzēt vietu, tādēļ haotiskā sieviete dod priekšroku ietilpīgajām vecmāmiņu tirgus somām.

Vasarā šīs sievietes sirds var atmaigt arī pret tamborētām plecu somām vai mākslinieciskām, sašņorējamām auduma somiņām, kuras viņa iegādājusies kādā no pēdējiem spontānajiem ceļojumiem.

Mugursomas īpašniece,
kurai galvenais ir praktiskums

Viņai ir plaša sirds – gluži tāpat kā viņas mugursoma, kurā atrodas gan aspirīns un plāksterīši, gan citas noderīgas lietiņas. Soma ir pietiekami liela, lai tajā ērti varētu ievietot vīna pudeli vai citu ciema kukuli pirms došanās pie draugiem.

Viņas draudzība ir pilnīgi nesavtīga. Aizvainota viņa kļūst tikai tad, ja kāds sadomās izmantot viņas izpalīdzīgo raksturu. Un tad viņa sakravās savas mantiņas viens un divi.

Minimāliste,
kurai vajadzīga vismazākā somiņa

Mobilais telefons, atslēgas, naudas maciņš, blociņš, ķemmīte, lūpu krāsa, ak jā, un vēl arī spogulītis – kā viņa to visu spēj salikt tik miniatūrā somiņā? Tas nav iespējams. Un tomēr viņa cenšas to izdarīt – gluži tāpat citos dzīves gadījumos: vienmēr viņa skrien ar galvu sienā.

Jebkurā laikā minimāliste ir gatava par katru cenu pierādīt, ka viņai tas ir pa spēkam. Un, ja neizdodas, viņa ātri vien izdomās ko jaunu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!