Tu esi sapņojusi par savu līgavas kleitu jau kopš bērnības, kad, spēlējot kāzas, tu par plīvuru izmantoji vecus aizkarus vai spilvendrānu. Taču nu tu esi pieaugusi un gatava pa īstam doties pie altāra, tomēr neesi īsti pārliecināta, kāda veida līgava gribi būt.
Vai tev būtu jāpaliek pie tradicionālā līgavas tēla? Varbūt labāk derētu modernais stils? Bet varbūt tev labāk piestāv bohēmiskas noskaņas? Un kā ir ar tavu līgavaini? Vai viņš ir radis nēsāt smokingu un tauriņu? Vai arī viņš labāk jūtas ērtās biksēs un vējjakā? Jūs abi varat izvēlēties, vai rīkot formālu ceremoniju sveču gaismā, radīt garīgu noskaņu vai rīkot neformālas zaļumballes tipa kāzas, taču mēs dodam tev dažus padomus, kas tev noderēs, gatavojoties šim notikumam.

Atrodi savu līgavas būtību

Pirms sāc meklēt savu sapņu kleitu, uz brīdi aizver acis un mēģini iztēloties sevi līgavas lomā. Ko tu redzi gara acīm? Vai tu redzi sevi greznā balles tērpā un romantiskā frizūrā? Vai arī tu esi tērpusies ēteriskā, plīvojošā kleitā, bet mati tev ir izlaisti un rotāti ziediem?

Uzraksti sešus īpašības vārdus, kas visprecīzāk raksturo tavu vēlamo izskatu un sajūtu kāzu dienā. Tādi īpašības vārdi var būt, piemēram, vasarīga, tradicionāla, princesei līdzīga, seksīga, izsmalcināta vai sajūsmināta. Tad palūdz līgavaini izdarīt to pašu par sevi un salīdziniet savus pierakstus.

Ja tu gatavojies kāzu dienā tērpties karaliskā greznībā, bet viņš labprātāk laulātos šortos, tad jums nāksies pastrādāt, lai saskaņotu stilus. Centieties atrast kaut ko jūs abus vienojošu - reliģisko tradīciju, kādu jūsu iepazīšanās aspektu vai ko citu jums abiem dārgu, lai radītu harmonisku kopējo noskaņu.

Laulību ceremonijas norises vieta

Vēl jāņem vērā arī šāds apstāklis - laulības ceremonijas norises veids un vide. Lai gan ikviens pāris ir tiesīgs izvēlēties pašiem tīkamāko laulību ceremonijas stilu, viņu pašu izskatam ir jābūt saskaņotam ar ceremonijas norises laiku un vietu. Formālā ceremonijā, kas notiek sveču apgaismojumā, līgavai, protams, nebūtu vēlams ierasties pludmales kleitā, bet līgavainim nepiestāvēs neformāla jaka un prievīte.

Savukārt, ja kāzas tiek rīkotas kā jautri dārza svētki, tad nebūs piemērota kleita ar bezgalgaru plīvuru, cilindri un frakas. Ja kāzu svinības notiek brīvā dabā, romantiskā vidē, tad arī tērpiem jābūt atbilstoši pieskaņotiem. Tā var būt, piemēram, izšuvumiem rotāta kleita līdz potītēm.

Tāpat, ja kāzu svinības tiek plānotas kā formāla pieņemšana, varat izvēlēties klasiskāku ģērbšanās stilu, kas atbildīs pasākuma kopējai noskaņai. Sev vari izvēlēties stilīgu asimetrisku tērpu, bet līgavainim jābūt vienkrāsainā uzvalkā. Savukārt, ja kāzu svinību telpas ir teatrālas, šai noskaņai atbildīs veclaicīgs smokings un retro stila līgavas tērps. Ja kāzas tiek svinētas pludmalē, vari tērpties viegla, gaisīga auduma kleitā vai biksēs, vai pat uzdrošināties ietērpties baltā peldkostīmā, bet līgavainim šādā gadījumā piestāvēs puķains havajiešu stila krekls un peldšorti.

Pievērs uzmanību detaļām

Ja viss iepriekšteiktais tiek ievērots, vari padomāt arī par to, kā jebkura tipa ceremonijai piešķirt tieši tev raksturīgo stila izjūtu, lai kur arī notiktu ceremonija. Viss atkarīgs no detaļām.

Visvienkāršākais veids, kā uzsvērt personīgā stila akcentus, ir, izmantot šim nolūkam aksesuārus. Ja tu esi klasiska lauku stila līgava, kāpēc gan līgavainis nevarētu likt galvā, piemēram, salmu cepuri? Ja abi esat sportisti, varat laulāties skriešanas apavos, bet, ja esat mākslinieciska tipa ļaudis, varat tērpties atbilstoša stila drānās. Pat ja izšķiraties par klasisko balto līgavas kleitu un melno līgavaiņa uzvalku, daži interesanti aksesuāri var kalpot kā tava personīgā stila izteicēji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!