Vācijas visradošākais laikmets atgriežas. Atsvaidzināt atmiņu? Lūdzu. Laika posmā starp Pirmo un Otro pasaules karu Berlīne bija māksliniecisko un seksuālo eksperimentu centrs, sākot ar Bauhaus dizaina skolu līdz apvērsumu musinošajai kabarē kultūrai.
Vai dot kādu vizuālu mājienu par Veimāras stilu? - Vīrieši bikšturos un ar grimu, sievietes ar cilindriem un ezīšu matu griezumiem.

Kāpēc tieši tagad? Tādēļ, ka godbijību pret drūmi dekadento laikmetu izrāda visās malās, sākot ar Metjū Bārnija "Cremaster" filmu ciklu un beidzot ar Merilinu Mensonu, kurš pēdējā laikā nēsā Veimāras laikmetam raksturīgos īsos matus un ādas korsetes. Neaizmirsīsim arī burlesku atdzimšanu, pie kā piestrādājusi Mensona kompanjone, fetiša modele Dita fon Tīse (skat. fotoalbumu).

Tu jau uzminēji, ka tas viss ir modē. Paraugies kaut vai uz Džona Galjano kolekcijas drūmi grezno noskaņu un "Boudicca" kostīmiem. Arī Mensons iegādājies apģērbus no Reičelas Komijas (Rachel Comey) jaunās līnijas vīriešiem, lai izkoptu savu Veimāras stilu.

Un ja nu tu alksti redzēt kaut ko autentisku, un tev ir iespēja ceļot, šovasar Ņujorkā Metropolitēna mākslas muzejā un Kvīnsā Modernās mākslas muzejā notiek divas Maksa Bekmanna (Max Beckmann) izstādes. Viņš ir viens no tā laika nozīmīgākajiem māksliniekiem. Ja tev nav iespēju apmeklēt šīs izstādes, mēģini dabūt Robert Vīna (Robert Wiene) 1920.gada filmas "The Cabinet of Dr. Caligari" video kaseti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!