Foto: Shutterstock
Neapdomīgi izvēlētas diētas bieži vien liek ķermenim strādāt taupības režīmā, kas ne vienmēr palīdz zaudēt svaru, atbildot uz lasītāju jautājumu pastāstīja uztura speciāliste Dace Tomsone.

"Delfi Fitness" saņēma vēstuli no lasītāja, kurš divus mēnešus ievēro stingru diētu, taču viņa svars (103 kg) tā arī nav mainījies. Dace Tomsone, uzzinot kāda bija šī diēta, deva savu padomu.

"Pamata vielmaiņa pie, kuras svars nemainās ir 2149 kilokalorijas(kcal). Lai svars zustu ir jāuzņem 1611 kcal dienā. Pēc jūsu rakstītā izskatās, ka jūsu ēdienkarte nav pietiekami balansēta. Jums ir jāuzņem 515 g ogļhidrātu (griķi, pilngraudu maize un makaroni, brūnie rīsi), 77 g tauku (zivis, rieksti, olīveļļa) un 206 g olbaltumvielas (liesa gaļa, biezpiens, liess siers, vistas fileja, olas utt), skaidroja uztura speciāliste.

"Cik katrs produkts satur varat apskatīt šeit: www.figuura.lv . Šī jūsu ieturētā dzelžainā diēta, liek ķermenim strādāt taupības režīmā, jo tam nepietiek enerģijas. Jums būtu vairāk jāēd tieši pilngraudu ogļhidrāti un jāmēģina izslēgt baltā cukura lietošana un aizstāt to ar stēviju vai medu (nopērkams bio veikalos)," stāstīja Dace Tomsone.

Lasītāju ievērībai: Ja vēlies nosūtīt savu jautājumu speciālistiem, raksti vēstuli redaktoram uz e-pastu fitness@delfi.lv, un atbilde tiks sniegta portālā divu nedēļu laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!