Foto: PantherMedia/Scanpix
Aktīvi nodarbojoties ar sportu, ļoti svarīgs ir pareizs uzturs. Aktīva dzīvesveida piekopēja Ineta Rijniece portālā "edunsporto.lv" apkopojusi fitnesa ēdienkarti 14 dienām. Viņa uzsver, ka tā ir tikai viena no variācijām kā ikdienā var ēst, ja cilvēks vēlas sportojot nomest kādu lieku kilogramu.

Pirmā diena
Brokastis: omlete no 2 olām un 1 olas baltuma, 50 gr pilngraudu auzu pārslas, 50 gr biezpiens;
Otrās brokastis: 1 tase augļu salāti, jogurts bez piedevām;
Pusdienas: 100gr vistas gaļa, 50 gr rīsi, zaļie salāti;
Launags:  jogurts; rieksti 20 gab;
Vakariņas: 200 gr sautēta zivs, salāti, ābols.

Otrā diena
Brokastis: 100 gr muslis ar 0,5% pienu, 2 olas, auglis;
Otrās brokastis: 1 glāze burkānu sulas, 50gr vājpiena biezpiens;
Pusdienas: 150 gr vistas gaļas, 1 kartupelis, zaļie salāti , ābols;
Launags: 150gr biezpiens ar jogurtu, auglis;
Vakariņas: 150 gr zivs, 1 tasīte vārītas/konservētas pupiņas, dārzeņu salāti.

Trešā diena
Brokastis: 200 gr zemenes, 50 gr auzu pārslas, omlete no 2 olām un 1 olas baltuma;
Otrās brokastis: banāns, 150 gr biezpiens;
Pusdienas: 200 gr zivs, 50 gr brūnie rīsi, dārzeņu salāti;
Launags: auglis, jogurts;
Vakariņas: 100 gr tītara gaļas, 100 gr konservētas kukurūzas, dārzeņu salāti.

Ceturtā diena

Brokastis: 1 greipfrūts, 50gr auzu pārslas, 1 glāze 0, 5% piena vai paniņas;
Otrās brokastis: banāns, 100 gr biezpiens;
Pusdienas: 150 gr vistas gaļa, 50 gr rīsi;
Launags: 1 glāze dārzeņu sulas, 1-2 ēd.karotes klijas;
Vakar: 120 gr liellopa gaļas, 100 gr konservētas kukurūzas.

Piektā diena
Brokastis: 50 gr auzu pārslas, auglis, omlete no 2 olām un 1 olas baltuma, glāze sulas;
Otrās brokastis: 1 glāzes dārzeņu sulas, 20 gab. rieksti;
Pusdienas: 100 gr tītara gaļas, pilngraudu makaroni, dārzeņu salāt;
Launags: 100 gr biezpiens, auglis;
Vakariņas: 100gr vistas gaļa, dārzeņu salāti.

Sestā diena
Brokastis: omlete no 2 olām un 1 olas baltuma, 50 gr griķi, 1 glāze vājpiena;
Otrās brokastis: 150 biezpiens, banāns;
Pusdienas: 200 gr zivs, 100 gr rīsi, dārzeņu salāti, glāze apelsīnu sulas;
Launags: cepts cepeškrāsnī kartupelis, jogurts, 1 sauja jebkādas ogas;
Vakariņas: 150 gr garneles, dārzeņu salāti.

Septītā diena
Brokastis: omlete no 2 olām un 1 olu, 50 gr griķi, ābols;
Otrās brokastis: 150 gr vājpiena biezpiens, persiks;
Pusdienas: 100 gr liellopa gaļa, dārzeņu sautējums;
Launags: 1 šķēle liesais siers ar pilngraudu maizes šķēli;
Vakariņas: 150 gr vistas gaļas, dārzeņu salāti.

Astotā diena
Brokastis: 100gr muslis ar 0,5% pienu, 2 olas, greipfrūts.

Otrās brokastis: 70 gr rīsi, auglis;
Pusdienas: 120 gr vistas gaļa, 100 gr pilngraudu makaroni, 1 glāze apelsīnu sulas;
Launags: jogurts, ābols;
Vakariņas: 120 gr liellopu gaļas, dārzeņu salāti.

Devītā diena
Brokastis: omlete no 2 olām un 1 olas baltuma, pilngraudu maizes šķēle, tomāts, auglis;
Otrās brokastis: biezpiens, banāns;
Pusdienas: 150 gr tītara gaļa, 100 gr rīsi, 1 auglis, 1 glāze paniņas;

Launags: jogurts, 50 gr žāvētas aprikozes;
Vakariņas: 200 gr zivs, svaigu dārzeņu salāti, 1 glāze dārzeņu sulas.

10. diena
Brokastis: 1 glāze mellenes, 50 gr auzu pārslas, omlete no 2 olām;
Otrās brokastis: 150 gr biezpiens, 50 gr rozīnes;
Pusdienas: 100 gr vistas gaļa, cepts kartupelis vai rīsi, 1 glāzes dārzeņu sulas;
Launags: jogurts, apelsīns;
Vakariņas: 100 gr zivs, dārzeņu salāti.

11. diena
Brokastis: 2 olas, 1 šķēle kliju maizes, 1 glāze apelsīnu sulas;
Otrās brokastis: 150 gr biezpiens, banāns;
Pusdienas: 200gr kalmāri vai garneles, rīsi;
Launags: zivs, dārzeņu salāti;
Vakariņas: 100 gr vistas gaļas, dārzeņu salāti.

12. diena
Brokastis: 1 glāze burkānu sulas, 50 gr auzu pārslas, omlete no 2 olām un 1 olas baltuma;
Otrās brokastis: 100 gr rīsi ar rozīnēm un žāvētām aprikozēm;
Pusdienas: 100gr vistas gaļas, pita, dārzeņu salāti;
Pusdienas: 150 gr biezpiens, jogurts, ābols;
Vakariņas: 120gr liellopa gaļas, 100gr brokoļi.

13. diena
Brokastis: 50 gr auzu pārslas, omlete no 2 olām un 1 olas baltuma;
Otrās brokastis: 100gr biezpiens, auglis;
Pusdienas: 120 gr tītara gaļas, 50 gr rīsi, dārzeņu salāti;
Launags: jogurts, ābols;
Vakariņas: 150 gr zivs, dārzeņu salāti.

14. diena
Brokastis: 100gr muslis ar vājpienu, 1 glāze apelsīnu sulas, 2 olas;
Otrās brokastis: biezpiens, banāns;
Pusdienas: 150 gr vistas gaļa, zaļie salāti, 50 gr rīsi;
Launags: dabīgais jogurts, auglis;
Vakariņas: 150 gr upes zivs, dārzeņu salāti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!