Sportot un ēst veselīgi – dārgi un grūti? Uztura speciāliste atspēko izplatītākos mītus
Foto: Shutterstock

Aktīvs dzīvesveids iet roku rokā ar veselīgu uzturu, tomēr ir viegli krist galējībās. Vai "veselīgi" nozīmē "maz"? Vai sportists nedrīkst ēst ogļhidrātus ne grama? Vai būt veselam ir dārgi un sarežģīti? Uztura speciāliste Dārta Tene, sadarbībā ar Latvijā ražoto musli "Graci" pārstāvi Madaru Zvejnieci, stāsta par biežāk dzirdētajiem aplamajiem pieņēmumiem, kas saistīti ar fiziski aktīva cilvēka ēdienkarti.

Kā sportā, tā ēdienkartē jāievēro mērenība, kritiski izvērtējot savu veselību. Gatavojoties maratonam, treneri un fizioterapeiti iesaka sākt ar iesildīšanos, mierīgu skrējienu vai pat soļošanu. Tāpat ir ar uzturu – vēlams ieviest ikdienā veselīgus paradumus nepārforsējot. Kas der vienam, neder citam – ēdienkarte iesācējam krasi atšķirsies no profesionāla sportista maltītēm. Tomēr ir pāris principi, kurus vērts ņemt vērā gan mērenas, gan intensīvas slodzes piekritējiem.

Tene norāda izplatītākos aizspriedumus un min konkrētus piemērus, kas aktīviem cilvēkiem liks justies labāk un sasniegt sportiskos mērķus vieglāk.

Source info

DELFI Viņa


Copyrights

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Lasi vēl