Veselīga dzīvesveida bubulis palmu eļļa: kas tā ir un vai tiešām tik kaitīga
Foto: Shutterstock

Palmu eļļa ir viena no visbiežāk izmantotajām taukvielām pārtikas produktu ražošanā. To izmanto teju visu našķu un saldumu ražošanā – cepumu, kūku, kēksiņu, šokolādes, konfekšu, bulciņu un čipsu. Tāpat to pievieno arī citiem produktiem un izmanto margarīna ražošanā. Netrūkst cilvēku, kas ir pārliecināti par tās kaitīgumu un ar šausmām lasa dažādu produktu sastāvu, mēģinot atrast kaut ko bez šīs taukvielas.

Tomēr ne vienmēr velns ir tik melns, kā to mālē. Uztura speciāliste Eva Kataja skaidro, ka šī taukviela pati par sevi nav kaut kādā veidā īpaši kaitīga un nevēlama, salīdzinot ar citām augu eļļām. Tomēr pastāv arī citi iemesli, kāpēc netrūkst cilvēku, kas no šīs taukvielas cenšas izvairīties, proti, tās ieguve ir saistīta ar mežu izciršanu kaitējumu dabai.

Source info

DELFI Viņa


Copyrights

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Lasi vēl