Vairumam no mums rīti iesākas steigā, apdarot ierastos rituālus un dodoties dienas gaitās. Tomēr, kā skaidro "Women's Health" eksperti, tieši dienas pirmā daļa ir vitāli svarīga, ja vēlamies zaudēt lieko svaru, šai sakarā piedāvājot arī septiņus ieteikumus, ko ņemt vērā notievēšanā.

Saule un svaigs gaiss

Kā liecina pētījumi, uzturēšanās rīta saulē un svaigā gaisā vien pāris minūtes katru dienu veicina veselīgāku ēšanas paradumu izvēli. Tas secināts, 54 cilvēkiem piedaloties nedēļu ilgā eksperimentā, kura ietvaros daļa no dalībniekiem baudīja rīta sauli, bet daļa – ne.

Rezultātā tika atklāts, ka saules baudītājiem ĶMI (ķermeņa masas indekss) ir zemāks, kā arī viņu ēšanas paradumi, kas nedēļu tika fiksēti dienasgrāmatās, ir veselīgāki.

Tā iemesls ir gaismas spēja regulēt mūsu iekšējo pulksteni, kas savukārt ietekmē mūsu miega paradumus. Turklāt rīta saulē ir zilie gaismas stari, kas uzlabo organisma procesus. Tāpēc, kā iesaka eksperti, dienā pietiks ar 20 minūtēm, kas pavadītas ārā laika posmā no astoņiem līdz deviņiem rītā.

Miegs

Ilgāks miegs radīs mazāku vēlmi pēc saldumiem un neveselīgiem našķiem, uzsver speciālisti. Ir pierādīts, ka 1,6 papildus stundas miega par 14 procentiem mazina apetīti un par 62 procentiem – kāri pēc saldumiem.

Prāta stāvoklis

Pētījumos secināts, ka iekšēji mierīgi, nosvērti un uz mērķi koncentrējušies cilvēki svaru zaudē ātrāk. Centies neļauties stresa radītām emociju vētrām, kas, ļoti iespējams, veicinās tavu apetīti, un svars zudīs vieglāk!

Došanās uz darbu

Secināts, ka cilvēki, kuri uz darbu nedodas ar auto, lepojas ar par 5,5 punktiem zemāku ĶMI, tāpēc kādu dienu atstāj auto mājās, uz darbu dodoties kājām, braucot ar velosipēdu vai vismaz sabiedrisko transportu!

Olbaltumvielas

Nav noslēpums, ka brokastis ir dienas svarīgākā ēdienreize, kā arī tajās ieteicams uzņemt olbaltumvielas. Tā, kā teic pētnieki, vēlākās dienas gaitā apēdīsi par 175 kalorijām mazāk!

Sports

Fiziskās aktivitātes dienas pirmajā pusē ne tikai paātrina vielmaiņu, bet arī novērš kāri pēc neveselīgiem ēdieniem vēlāk un vairo mūsu kustīgumu dienas gaitā.

Uzkodas

Lai uzvairītos no pēcpusdienas noguruma viļņa, kas, ļoti iespējams, liks rokai sniegties pēc kā cukurota un salda, ieliec somā ābolu, sagrieztus burkānus vai pilngraudu batoniņu, kas vairos tavu enerģiju, sekmēs vielmaiņu un uz laiku apmierinās izsalkumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!