Foto: Shutterstock
Diētas ievērošana un svara zaudēšana nebūt nav vienkārša. Nav noslēpums, ka vēlme iegūt jaunu, labāku fizisko formu paredz arī dzīvesveida maiņu. Ļoti iespējams, tu jau zini viltībiņas kā atvieglot svara zaudēšanu, tomēr arī mēs, apkopojot "Women's Health" padomus un ieteikumus no pašu pieredzes, nolēmām piedāvāt pāris gana vienkāršus ikdienas ieradumus, kas var atvieglot lieko kilogramu nomešanu.

Novieto sporta apģērbu viegli pieejamā vietā

Ja, jau pamostoties vai atnākot mājās pēc darba dienas, tevi uz krēsla atzveltnes vai gultas malas gaidīs sporta apģērbs, pastāv krietni lielāka iespēja, ka to uzvilksi un dosies izkustēties. Savukārt, ja treniņu drēbes būsi nobēdzinājusi skapī, tās tur, visticamāk, arī paliks.

Ļauj sev našķēties

Kārdinājums panašķēties starp ēdienreizēm nemaz nav tik nosodāms, ja dari to gudri! Patiesībā, lai mūsu vielmaiņa nemitīgi darbotos, tai regulāri nepieciešama "degviela".

Noglabā darba galda atvilktnē, rokassomiņā vai mājās uz žurnālu galdiņa veselīgus našķus, piemēram, riekstus, žāvētus augļus, tumšo šokolādi vai veselīgus musli batoniņus, un apēd tos ikreiz, kad jūti izsalkumu!

Gatavo mājās un ņem pārtiku līdzi

Darba ēdnīcas un kafejnīcas vai, vēl ļaunāk, ātrās ēdināšanas ieskrietuves kā, piemēram, "Subway", liks tev vienā maltītē apēst dienas kaloriju normu.

Novērs to, sākot gatavot mājās un ņemot līdzi ēdienu! Pagatavo salātus, gardu mērci un, ja iespējams, glabā līdzpaņemtās pusdienas ledusskapī, tā nodrošinot sev svaigu, aromātisku un veselīgu maltīti. 

Starp citu, tā tev izdosies arī ievērojami ietaupīt.

Izveido diētai draudzīgo restorānu sarakstu

Gadījumā, ja ēdiens no mājām nav paņemts līdzi un paredzama gara diena, izplāno, kur vari doties paēst, nekaitējot savai figūrai. Mums tīkama pusdienošanas vieta ir restorāns "Terra" – šeit varēsi izvēlēties un pati sajaukt salātus, tā viegli sekojot līdzi uzņemtajām kalorijām, kā arī ēdot veselīgi.

Turi acu priekšā savu mērķi

Ir viegli ieslīgt vispārinātā diētas ievērošanas režīmā, patiesībā zaudējot motivāciju un rezultātā arī neveidojoties progresam. 

Lai to novērstu un nesāktu neapzināti pārkāpt veselīgās ēšanas režīmu, laiku pa laikam veic mērījumus, fiksējot savu progresu (uz svaru rādījumiem paļauties nav ieteicams), kā arī vari plānotājā glabāt iekārotās kleitas attēlu (kura tev derēs tikai tad, kad būsi zaudējusi lieko svaru) vai fotogrāfiju no vasaras, kurā tev bija tavs sapņu augums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!