Foto: Caters News/Scanpix/LETA
Esot gaidībās, Terra Huska savā kreisajā krūtī atrada veidojumu, kas izauga tik liels kā avokado. Tad viņa nezināja, vai izdzīvos un vai ir iespējams glābt gaidāmā bērna dzīvību, vēsta ziņu aģentūra "Caters". Viņa nepadevās, un ar saviem foto, kas uzņemti pēc grūtniecības laikā veiktās mastektomijas un meitiņas piedzimšanas, iedvesmo neskaitāmas topošās māmiņas un vēža pacientes visā pasaulē.

Pēc tam, kad Terra bija atklājusi veidojumu, viņa bija tik uztraukusies, ka pie visām mazulim dāvinātajām un nopirktajām lietām atstāja cenu zīmes. Tas gadījumam, ja mantas vajadzēs atgriezt. Sievietei veica mastektomiju, pēc kuras viņa jutusies nomākta. Sajūtas uzlabojās, kad viņa noņēma pārsējus un ieraudzīja "piemīlīgu" puncīti. 38 gadus vecā māksliniece nolēma pastāstīt savu stāstu, izmantojot drosmīgu fotosesiju, kurā viņa izrādīja savas rētas un grūtnieces vēderu.

Pēc operācijas un diviem mazulim drošiem ķīmijterapijas kursiem Huska laida pasaulē meitu Zanni. "Pirmo reizi pēc pārsēju noņemšanas ieskatīties spogulī bija smagi, bet, kad es ieraudzīju savu piemīlīgo punci, skumjas pagaisa," viņa atceras. Apziņa, ka viņa nēsā mazuli un ka operācija palīdzēja atbrīvoties no slimības, ļāva justies labāk. Nu jau trīs bērnu māmiņa par savu meitu saka: "Viņa patiešām izglāba manu dzīvību. Viņa un mani zēni ļauj man būt spēcīgai."

Foto: Caters News/Scanpix/LETA
Foto viņa uzņēma, jo vēlējas iemūžināt notiekošo. Tas deva spēku, ļāva justies skaistai un palīdzēja saprast, ka kopā ar meitu viņa var paveikt visu. "Foto iezīmē manas dzīves laiku, ko es vienmēr atcerēšos. Es vēlos, lai Zanni uz tām lūkotos un redzētu to, ko mēs kopā pārdzīvojām."

Huska bija 15. grūtniecības nedēļā, kad atklāja veidojumu padusē. Viņa devās pie ārsta uz pārbaudi. Pēc trim nedēļām bumbulis bija pārvērties avokado lieluma veidojumā. Ārsti uzskata, ka grūtniecības laikam raksturīgās hormonu svārstības veicinājušas slimības attīstību. "Tad, kad es uzzināju, ka man ir vēzis, es biju jau 21. grūtniecības nedēļā. Nedēļu vēlāk es uzzināju, ka gaidāma meitene," stāsta sieviete. Viņas dēli nevarēja sagaidīt māsiņas piedzimšanu, bet bija ļoti noraizējušies, uzzinot, ka mammai ir vēzis.

"Es biju pārbijusies par to, ka Zanni varētu neizdzīvot. Es nenoņēmu cenu zīmes no dāvanām gadījumam, ja viņa neizdzīvos," atceras māksliniece. Sākotnēji Huskai tika dota izvēle – veikt ķīmijterapiju pēc dzemdībām vai uzsākt ārstēšanu un laist meitu pasaulē 24. grūtniecības nedēļā. Par laimi, viņai izdevās atrast speciālistu, kas palīdzēja slimību uzveikt jau grūtniecības laikā. Jau pirms meitiņas dzimšanas pārbaudes uzrādīja iepriecinošu rezultātu – Huskas ķermenī vēža vairs nebija, bet pēc meitiņas nākšanas pasaulē viņa turpināja terapiju, lai slimību uzveiktu līdz galam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!