Foto: Privātais arhīvs

Pirms mēneša "Ziedot.lv" lūdza sabiedrības atbalstu trīsgadīgas meitiņas tēva Leonīda Pahomova dzīvības glābšanai. Vīrieša dzīvību draud izdzēst aknu ciroze, kas sasniegusi savu kritisko punktu – aknas vairs patstāvīgi nefunkcionē. Leonīda dzīvību var glābt vienīgi aknu transplantācija, taču tam nepieciešami ievērojami līdzekļi – 40 tūkstoši eiro. Pašlaik saziedots jau vairāk par pusi no nepieciešamās summas, un nepieciešami vairs tikai 17 tūkstoši eiro, taču Leonīdam vairs nav atlicis daudz laika gaidīšanai, stāsta labdarības organizācijas "Ziedot.lv" pārstāve Ilze Ošāne.

Uz "Ziedot.lv lūgumu pēc palīdzības ir atsaukušies jau 2099 ziedotāji, saziedojot 23 246 eiro. Diemžēl Leonīds vairs ilgāk gaidīt nevar un viņam steidzami nepieciešama aknu transplantācijas operācija, kurai pietrūkst vēl teju 17 tūkstoši eiro. Lai arī sabiedrības atbalsts ir liels un saziedotā summa ievērojama, ģimene ir izmisumā, jo Leonīdam katra diena ir svarīga, stāsta Ošāne.

Leonīda sieva saka: "No sirds lūdzu visiem, kam ir iespēja, palīdzēt mūsu ģimenei. Lūdzu, palīdzēsim, jo vairs nevar kavēties ne dienu. Mums katram ir dota unikāla iespēja glābt cilvēka dzīvību, nepalikt vienaldzīgam. No katra pa mazumiņam ... cilvēka dzīvībai."

Viena no pēdējām bildēm. Leonīds slimības ietekmē ir ļoti nokrities svarā un novecojis.

Jau vēstīts, ka Leonīdam ir 54 gadi. Viņam ir fantastiska ģimene – sieva, kuru viņš mīl, kā arī ilgi gaidīta un lolota meitiņa, kurai ir trīs gadi. Vīrietis pēc izglītības ir inženieris, augsti kvalificēts un pieprasīts savas jomas speciālists. Viņa aizraušanās ir jāšanas sports un kalnu slēpošana, vīrietis ir aktīva un veselīga dzīvesveida piekritējs, kuram ir daudz draugu, patīk teātris un grāmatas.

Diemžēl Leonīda sakārtotajā dzīvē dramatiskas korekcijas ieviesuši desmit gadus veci notikumi. Kāds parasts zobārstniecības kabineta apmeklējums atstājis nepatīkamas sekas – inficēšanos ar C hepatītu, kas šodien pārtapusi jau par aknu cirozi pēdējā stadijā ar nepieciešamību veikt steidzamu aknu transplantāciju. Visus šos gadus ticot tam, ka izveseļosies, Leonīds cītīgi ārstējies, izmēģinādams visus slimības uzveikšanai pieejamos līdzekļus. Ģimenes finansiālās iespējas ziedotas bezgalīgām zāļu, sistēmu un injekciju virknēm, bet slimība tā arī nav atkāpusies.

No sākuma Leonīdam otrajā plānā nonāca darbs un aktīvā atpūta, vēlāk kļuva apgrūtinoši pat iziet pastaigā ar bērnu ratiņos, pēc tam uzbruka arī nogurums. Sākās lēkmes, "ātro" izsaukumi un slimnīcas. Pašlaik Leonīdam pietrūkst spēka pat palasīt savai meitiņai Nikolai pasaciņu pirms gulētiešanas. Aknu ciroze ir sasniegusi savu kritisko punktu – aknas vairs patstāvīgi nefunkcionē.

Par laimi, medicīna attīstās, un pašlaik ir pieejami jauni medikamenti, kas var izārstēt Leonīdu no C hepatīta. Latvijā šīs zāles jau ir iekļautas bezmaksas ārstēšanas programmas ietvaros. Diemžēl Leonīda gadījumā aknu ciroze jau ir sasniegusi savu kritisko punktu, un bez aknu transplantācijas vairs neiztikt.

Ar Latvijas ārstu konsīlija lēmumu Leonīds tika nosūtīts uz Igauniju, uz vienu no Tartu Medicīnas universitātes vadošajām klīnikām uz steidzamu aknu transplantāciju, jo Latvijā šāda veida operācijas netiek veiktas.

Igaunijas ārsti ir gatavi uzņemties šīs sarežģītās operācijas veikšanu, paredzot tai labus rezultātus, bet, turpinot ārstēšanu ar jaunajiem medikamentiem Latvijā, – pilnīgu atveseļošanos.

Glābiņš ir reāls un sasniedzams, liekas – tikai jāpastiepj roka un jāpaņem, bet organisms ir novājināts, sācies intoksikācijas process, svarīga ir katra diena.

Leonīdam palīdzēt var ziedojot:

* Portālā "Ziedot.lv" ar internetbankas vai maksājuma kartes starpniecību;

* Jebkurā bankas filiālē uz "Ziedot.lv" kontu, norādot mērķi "Palīdzība Leonīdam Pahomovam"

Fonds "Ziedot.lv", Reģ. Nr 40008078226

  • Swedbank: bankas kods: HABA LV 22, konta nr: LV95HABA0551006150241
  • SEB banka: bankas kods: UNLALV2X, konta nr: LV86UNLA0050014286045
  • Nordea: bankas kods: NDEALV2X, konta nr: LV19NDEA0000082343510
  • Citadele: bankas kods: PARXLV22, konta nr: LV64PARX0012713470002
  • Norvik banka: bankas kods: LATBLV22, konta nr.LV42LATB0002010114928
  • DNB banka: bankas kods: RIKOLV2X, konta nr. LV53RIKO0002013321645
  • Latvijas pasts: konta nr. LV05LPNS0001003230983

"Ziedot.lv" par ziedojumiem neietur nekādu komisijas vai starpniecības maksu. Visa ziedotā nauda 100 procentu apmērā nonāk paredzētajam mērķim. "Ziedot.lv" administratīvās izmaksas netiek segtas no ziedojumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!