Foto: Privātais arhīvs
Jau vairākkārt esam rakstījuši par melanomas pacienti Tatjanu Bičiku, kam slimības uzveikšanai nepieciešams sabiedrības atbalsts. Par jau saziedotajiem līdzekļiem viņa ir apmaksājusi ļoti veiksmīgu ārstēšanos, bet nākamajai zāļu devai steidzami nepieciešami vēl 3000 eiro.

"Cīņa joprojām norit ļoti sekmīgi, no visām metastāzēm, kas bija, palika tikai tā, kas aknās," stāsta Tatjana, piebilstot, ka arī tās izmērs ir ievērojami samazinājies – pašlaik tas ir 0.6 centimetri. Kopumā Tatjana jūtas labi, viņa ir ļoti aktīva un turpina strādāt, iznēsājot drukātus reklāmas materiālus un katru dienu nostaigājot vairākus kilometrus.

Lai palīdzētu Tatjanai ārstēties, tika lūgts sabiedrības atbalsts medikamentiem, kuru iegādi valsts nekompensē. Nākamajai zāļu devai pietrūkst 3000 eiro, norāda Tatjana. Palīdzēt Tatjanai saņemt nākamo zāļu devu ir iespējams šeit. "Pagaidām man nekas neatliek, kā lūgt līdzcilvēkus palīdzēt savākt naudas līdzekļus nākamajai devai, pašlaik man ir veiktas 22 injekcijas, un ar katru tādu injekciju es ceru, ka tā ir pēdējā."

Tatjana stāsta, ka ir uzsākusi arī cīņu par viņai nepieciešamo zāļu iekļaušanu valsts kompensējamo medikamentu sarakstā. Viņa norāda, ka šo jautājumu atbildīgās iestādes izskata jau pusgadu. Sieviete ir neizpratnē par to, kāpēc zāles, kas nepieciešamas daudziem onkoloģijas pacientiem un ko daudzās valstīs kompensē, Latvijā cilvēkiem ir jāiegādājas par saviem līdzekļiem vai jālūdz līdzcilvēku atbalsts. "Turpinu cīnīties par inovatīvo zāļu iekļaušanu kompensējamo zāļu sarakstā, bet pagaidām mēs, onkoloģijas pacienti, netiekam saklausīti," teic Tatjana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!