Foto: Panthermedia/Scanpix

Otrdien, 21. jūnijā, kad visā pasaulē atzīmē Starptautisko jogas dienu, Daugavpils Centrālājā parkā notiks bezmaksas jogas nodarbības gan pieaugušajiem, gan bērniem un jauniešiem, informēja Daugavpils pilsētas domes Jaunatnes departamenta vadītāja Gunita Vanaga.

Nodarbība pieaugušajiem notiks no pulksten 12 līdz 13, bet bērniem un jauniešiem no pulksten 13 līdz 14. Aicināts ikviens interesents!

Jogas galvenais mērķis ir absolūta vienotība, kas ir paša vārda "joga" nozīme un būtība. Visā pasaulē 21. jūnijā atzīmē Starptautisko jogas dienu, lai iepazīstinātu sabiedrību ar jogas praktizēšanas pozitīvo ietekmi, kas nodrošina harmoniju un pilnību dažādās dzīves sfērās. Jogu var praktizēt slimību profilaksei, veselības uzlabošanai vai garīgu problēmu atrisināšanai, ko izraisa drudžains, stresa pārpilns dzīvesveids, norāda Vanaga.

Starptautiskās jogas dienas būtiskākie mērķi ir iepazīstināt ar jogu kā ceļu uz holistisku veselību un piesardzīgumu; bagātināt latviešu dzīvi un kultūru ar jogas praktizēšanas pozitīvajām vērtībām; iepazīstināt publiku ar daudzveidīgām jogas fiziskajām, garīgajām un mentālajām tradīcijām un praksēm un apvienot Latvijas jogas praktizētājus un pētniekus zem harmonijas un miera karoga.

Bezmaksas nodarbības rīko Etnosenās kultūras biedrība "Svaga" sadarbībā ar Daugavpils pilsētas domes Jaunatnes departamentu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!