Lielbritānijā veikts pētījums liecina, ka vairums sieviešu nespēj baudīt dzīvi, jo nemitīgi uztraucas par savu figūru. Arī sievietes, kurām ir normāls svars, vēlas būt vēl slaidākas.
Žurnāla
Top Sante
uzdevumā veiktajā aptaujā piedalījās 5000 britu sievietes. Aptaujas rezultāti ļauj spriest, ka 85 procenti sieviešu Apvienotajā Karalistē katru dienu domā par sava ķermeņa formu un izmēriem. Astoņas no 10 sievietēm aptaujā atzina, ka dzīvot būtu daudz vieglāk, ja vairs nebūtu jāuztraucas par savu izskatu.

Visnelaimīgākās jūtas korpulentas sievietes, no kurām 98 procenti ir neapmierinātas ar savu figūru. Taču 78 procenti sieviešu, kuras iekļaujas normāla svara robežās, vēlas zaudēt vismaz 4-5 kilogramus svara. Tikai viens procents sieviešu jūtas laimīgas un apmierinātas ar savu izskatu.

Gandrīz deviņas no desmit sievietēm (86 %) vismaz reizi mūžā ir izmēģinājušas notievēšanu ar diētas palīdzību. Vidusmēra britu sieviete ir mēģinājusi ievērot diētu 32 reizes. Katra desmitā sieviete apgalvo, ka pastāvīgi ievēro diētu.

Tomēr tikai puse no aptaujas dalībniecēm pagalvo, ka nodarbojas ar sporta vingrinājumiem trīs reizes nedēļā.

Plastiskās operācijas

Vairāk kā trīs ceturtdaļas sieviešu domā, ka viņu intīmā dzīve uzlabotos, ja viņām būtu ideāla figūra. 62 procenti sieviešu apgalvo, ka gribētu uzlabot savu izskatu ar plastiskās operācijas palīdzību, pie tam 29 % jau gatavojas to darīt, bet 33 % apsver šādu iespēju.

Četrām no desmit sievietēm bijuši dažādi veselības traucējumi, kas saistīti ar ēšanu, tai skaitā anoreksija (8 procentiem) un bulīmija (10 procentiem). Taču tikai 23 procenti sieviešu ir meklējušas medicīnisku palīdzību.

Žurnāla Top Sante redaktore Karena Viljamsone apgalvo: “Britu sieviešu satraukums par savu izskatu pieņēmis neticamus apmērus. Sieviešu bažas par figūras apkārtmēriem bojā viņu dzīvi.

Pienācis laiks savas labsajūtas dēļ atteikties no nereālā 'perfektās' figūras sapņa. Katras sievietes ķermenis ir skaists un unikāls.”

Aptaujas dalībniecēm tika uzdots arī jautājums, kurai pasaules sievietei viņas visvairāk gribētu līdzināties. Visvairāk balsu ieguva supermodele Sindija Krauforde (attēlā), bet aiz viņas seko Madonna, Džūlija Robertsa un Goldija Hona.

Izskata ietekme uz intīmo dzīvi:

  • Septiņas no desmit sievietēm nejūtas pašpārliecinātas, izģērbjoties partnera klātbūtnē.
  • Septiņas no desmit sievietēm seksa laikā uztraucas par savu izskatu.
  • 86% sieviešu domā, ka vīriešiem slaidākas sievietes patīk labāk.
  • 83% sieviešu apgalvo, ka korpulenti vīrieši nav seksuāli pievilcīgi.
  • Izvēloties starp seksu un ēdienu, 59% sieviešu dod priekšroku ēdienam.

Figūra un diskriminācija:

  • 91% sieviešu domā, ka sabiedrība diskriminē cilvēkus, kuriem ir liekais svars.
  • 81% domā, ka slaidām sievietēm vieglāk atrast darbu.
  • 62% domā, ka resnāki cilvēki tiek uzskatīti par dumjākiem nekā vidusmēra cilvēki.
  • 71% korpulentu sieviešu ir dzirdējušas aizvainojošas piezīmes par savu izskatu.
  • 48% sieviešu ir ieguvušas kādu aizvainojošu iesauku, kas saistīta ar viņu izskatu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!