Kamēr laikapstākļi vēl ir pietiekami labi, piemājas parks var būt lieliska alternatīva sporta zālei, īpaši tad, ja tajā atrodas vingrošanas laukums. Ja vēl nezini, kā to izmantot, vai arī esi nogurusi no ikdienā veiktajiem vingrojumiem, šis video var palīdzēt atsvaidzināt treniņu rutīnu vai saprast, kā tad īsti izmantot aktivitāšu laukumu.

Lai mudinātu cilvēkus izkustēties un pievērst vairāk uzmanības savai veselībai, "Viņa" kopā ar fitnesa un fiziskās sagatavotības treneri Miku Embrektu piedāvā video sēriju "Veselības un spēka izaicinājums", kurā varēsi iepazīties ar vingrojumu kompleksiem, kas piemēroti cilvēkiem ar dažādu fizisko sagatavotību. Treniņi paredzēti gan veikšanai telpās, gan ārpus tām. Šoreiz izmantosim vingrošanas laukumus, kas Latvijā kļūst arvien populārāki.

"Vingrošanas laukumi Latvijā vairs nav retums, bet reizēm dzirdam frāzes, ka tie paredzēti tikai vīriešiem," iesāk Mikus, "mēs sagatavojām jums vingrinājumu kompleksu, kas paredzēts jebkuram ar jebkādu fizisko sagatavotību." Protams, pirms ķeries klāt vingrinājumiem, neaizmirsti iesildīties. Kā to izdarīt, skaties video vai lasi šajā rakstā.

Pirmais vingrinājums – pietupiens ar pievilkšanos

Foto: DELFI

Vingrojumu kompleksu treneris iesaka sākt ar pietupiena un pievilkšanās kombināciju. Viņš skaidro: "Sākumā balstāmies uz pilnām pēdām, atraujamies ar kājām un, ejot augšā, pievelkamies ar rokām. Lēni un bez steigas. Pildām atkarībā no savas fiziskās sagatavotības."

Otrais vingrinājums – izklupieni uz vienas kājas

Foto: DELFI

Turpinām ar izklupienu uz vienas kājas, ar rokām turoties pie vingrošanas stieņa. Mikus atgādina, ka jāstāv stabili, otru kāju izklupiena laikā tuvina zemei, bet pie tās nepieliek. Pēc tam virzies atpakaļ. "Ar izelpām ceļamies augšā. Neaizmirstam kājas samainīt," atgādina treneris.

Trešais vingrinājums – ķermeņa augšdaļas stiprināšanai

Foto: DELFI

Kad kājas izkustinātas, jāpievēršas ķermeņa augšdaļai. "Taisns augums, stingrs augums, rokas apakštvērienā, un veicam vieglu kustību, velkot sevi klāt. Augšā izelpas, un neaizmirstam un nepazaudējam taisnu augumu," vingrojuma tehniku apraksta treneris.

Ceturtais vingrinājums – atspiešanās

Foto: DELFI

Turpinājumā atspiešanās vingrinājums. Kā paaugstinājums tiek izmantots zemei tuvāk esošs stienis. "Augums nemainīgi taisns," uzsver Mikus, "rokas nedaudz platāk nekā pleci, veicam kustību lejup un spēka kustību augšup. Elkoņi ir 45 grādu leņķī sānis."

Piektais vingrinājums – balsts uz elkoņiem.

Foto: DELFI

"Un galveno spēka daļu noslēdzam ar balstu uz elkoņiem. Kā zinām, tehnikai jābūt perfektai. Elkoņi zem pleciem, kājas plecu platumā, un stingrs augums. Izturam!" saka treneris.

Mikus norāda, ka šādu vingrinājumu kompleksu vari pildīt divas, trīs, četras un pat piecas reizes nedēļā. "Neaizmirstam atsildīties un tiekamies pēc nedēļas!"

Atsildīšanās vingrinājumus vari noskatīt video vai arī šajā rakstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!