Tu jūties nogurusi? Ja tev šķiet, ka tava vielmaiņa notiek gliemeža ātrumā un uznākusi īsta letarģija, tas nozīmē, ka ir pienācis laiks parūpēties par enerģijas devu prātam un ķermenim.
Lai cilvēks būtu vesels, vispirms viņam nepieciešams pietiekami liels enerģijas lādiņš. Dodam tev dažus padomus, kā vienmēr saglabāt dzirkstošu vitalitāti. Daži vienkārši vingrinājumi palīdzēs tev padarīt interesantākus ikdienas treniņus, atgūt fizisko formu un justies možai.

Sāc dienu ar elpošanas vingrinājumiem

Daļai cilvēku izkāpšana no gultas rītos var prasīt lielu piepūli, un, ja tu paliec gultā dažas minūtes ilgāk nekā vajadzētu, celšanās var izvērsties par traku steigu, kas tevi padara saspringtu un dusmīgu. Lai pamostos mierīgi, sakārtotu domas un stimulētu smadzeņu šūnas, tūlīt pēc pamošanās ir jāveic elpošanas vingrinājumi (ieelpo caur degunu un izelpo caur muti), lai smadzenēm piegādātu vajadzīgo skābekļa devu.

Tāpēc, pirms izkāp no gultas un sāc darīt ko citu, centies piecreiz dziļi ieelpot. Ja rīts ir skaists un saulains, elpošanas vingrinājumus vari veikt pie atvērta loga. Iespējams, ka tas izklausās pēc vājprāta, bet tas tiešām palīdz!

Svaigs gaiss

Ja tev piemīt nosliece uz ziemas miegu un šajā gadalaikā no siltas gultiņas tev patīk doties uz siltu dušu, pēc tam uz siltu automašīnu un siltu biroju, bet mājā tev pastāvīgi nepieciešams centrālapkures vai kamīna (ja tev paveicies) siltums, tad svaiga gaisa trūkums plaušās un sastāvējies gaiss un izgarojumi var tikai veicināt vispārēju spēku izsīkumu un apātiju.

Ikdienas pastaiga, neraugoties uz laika apstākļiem, paātrinās tavu vielmaiņu, dos vajadzīgo enerģiju, veicinās asinsriti un vispār - uzlabos omu. Centies pusdienlaikā atlicināt brīdi, lai dotos enerģiskā soļojumā.

Sakārto savu dienas režīmu

Visbiežāk regulāri fiziski treniņi tiek pamesti novārtā tieši laika trūkuma dēļ. Mēs visi esam tik aizņemti, darbs draud aprīt mūsu sabiedrisko dzīvi, bet sabiedriskā dzīve savukārt laupa stundas miegam, padarot mūs gurdus un atņemot mums vēlmi kaut ko darīt.

Tādā gadījumā atbilde būs "dubultkombinācija" - apvienojot vienā divu veidu vingrinājumus, kas papildina viens otru, sniedz līdzsvaru, daudzveidību un padara treniņu efektīvāku, tajā pašā laikā ietaupot laiku.

Jaunākās tendences fitnesa programmās piedāvā kombinētus treniņus, īpaši tādas enerģiskas kombinācijas kā līdzsvara vingrinājumi apvienojumā ar taizemiešu boksu vai aeroboksingu, jogas, deju un spēka vingrinājumu kombinācijas, vai arī sporta treniņu apvienojumu ar Džozefa Pailetsa (Pilates) sistēmas vingrojumiem. Šie treniņi nodrošina vispusīgu slodzi ķermenim, un, lai uzlabotu vispārējo fizisko formu, ir nepieciešami tikai pāris treniņi nedēļā.

Nākamreiz, kad dosies uz savu sporta vai aerobikas klubu, centies jau iepriekš izpētīt nodarbību plānu un noskaidrot, vai šajā laikā tu nevari apvienot dažāda veida treniņus. Sniedzam dažus norādījumus par to, kāda veida treniņi sader kopā.

Stacionārais velosipēds un joga

Jogas vingrinājumi palīdz izstiept un atbrīvot muskuļus, ko sasprindzinājusi stacionārā velosipēda pedāļu mīšana, kā arī izkustina ķermeņa augšdaļu, kas uz velosipēda bijusi nekustīga.

Steps un Dž. H. Pailetsa vingrinājumi

Stepā galvenokārt tiek trenēti kāju muskuļi, kā arī sirds asinsvadu sistēma. Savukārt Pailetsa vingrinājumos galvenā uzmanība tiek veltīta stājas nostiprināšanai, bet galvenie vingrinājumi stiprina ķermeņa augšdaļu un attīsta kustību koordināciju.

Cikliskie treniņi un spēka vingrinājumi

Cikliskie treniņi (6 līdz 10 vingrinājumi, no kuriem katrs tiek izpildīts vairākas reizes, ar intervāliem starp atšķirīgiem vingrinājumiem) vai jebkurš vispārējās fiziskās sagatavotības treniņš palielina muskuļu spēku. Stiepšanās vingrinājumi palīdz novērst muskuļu sastiepumus un uzlabo tavu sportisko sniegumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!