Foto: Panthermedia/Scanpix

Jau izsenis cilvēkus pieņemts dalīt agrajos putniņos "cīruļos", kuriem acis vakarā agri krīt ciet un no rīta agri atveras, un "pūcēs", kas labprāt paliek nomodā līdz vēlai naktij, bet no rīta – ilgāk pasnauž. Pēdējiem mošanās agri no rīta uz darbu vienmēr sagādājusi grūtības. Pārlapojot vecus preses izdevumus, "Rutks" 1973. gadā izdotajā žurnālā "Padomju Latvijas Sieviete" atrada vingrojumus speciāli "pūcēm", kas, kā sola žurnāls, uzlabos garastāvokli un ļaus sākt rītu možākam un darbīgākam.

Nospriedām, ka arī tev būs interesanti šajos vingrojumos ielūkoties, tādēļ, neko nemainot, publicējam tekstu. Lūk, kā miegainību centās aizgaiņāt 70. gados!

Ja piederat pie "cīruļiem" un ik rītu aši izlecat no gultas, tad arī vingrošana droši vien jums sagādā prieku. Bet, ja esat "pūce", kas rītos nevar vien piecelties un izmanto jebkuru ieganstu, lai vēl brītiņu pavāļātos gultā, iesakām izdarīt dažus vingrojumus, neizkāpjot no gultas. Tie uzlabos garastāvokli, un dienu jūs sāksit možāka un darbīgāka, tā 1973. gadā mudināja žurnāls "Padomju Latvijas Sieviete".

Roku un plecu muskuļiem

Nogulieties uz muguras, paņemiet spilvenu un paceliet to virs galvas, iztaisnojot rokas. Pēc tam spilvenu nolaidiet. Vingrojumu atkārtojiet 20 reižu.

Gurnu un kāju muskuļiem

Atmetiet segu, ar kāju pēdām satveriet spilvenu. Lēnām paceliet iztaisnotas kājas un turiet tās gaisā, kamēr būsit noskaitījuši līdz desmit. Vingrojumu atkārtojiet 10 reižu.

Vēdera muskuļiem

Uzlieciet spilvenu uz vēdera un, sasprindzinot vēdera muskuļus, centieties spilvenu nedaudz pacelt. Atbrīvojiet muskuļus. Vingrojumu atkārtojiet 10 reižu.

Slaidai gurnu līnijai

Nogulieties uz muguras, ar rokām pieturieties pie matrača malām un pārlieciet nostieptu kreiso kāju pār labo kāju, pēc tam, otrādi, neatraujot plecus no matrača. Vingrojumu atkārtojiet 10 reižu.

Ceram, ka šie vingrojumi jums iepatiksies un varbūt pēc laika pamudinās jūs nodarboties ar īstu rīta rosmi, vēstī izdevums.

Avots: "Padomju Latvijas Sieviete", 1973. gada janvāris, Nr. 1 (245).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!