Gan baltajam, gan sarkanajam vīnam paredzētās glāzes ir ar nedaudz uz iekšu ieliektām maliņām, ļaujot vīnu ar apļveida kustībām labi saskalot, neriskējot to izšļakstīt. Saskalošana vīnā ievada gaisu, izplatot dzēriena aromātu, turklāt apkārtējiem tas izskatīsies iespaidīgi!
Šampanieti labāk pasniegt taisnās stāvās glāzēs, kas labāk saturēs burbulīšus. Vecmodīgās platās glāzes, kam modelis it kā esot bijusi Marijas Antuanetes krūts, nav daudz vairāk vērtas par šo anekdotisko stāstiņu, jo tās nespēj noturēt, piemēram, fizu dzirkstošu.
Saldajiem vīniem un portvīnam noderēs portvīna glāze. Tā ir neliela un ierobežos ielejamā dzēriena daudzumu. Tas ir labi, jo šiem vīniem ir intensīva smarža un aromāts. Īstā šerija glāze ir radusies Spānijā un to sauc "copita". Tā īpaši neatšķiras no portvīna glāzes, taču ir nedaudz augstāka un plānāka.
Vienmēr pārliecinieties, vai no glāzēm ir izskalots mazgājamais līdzeklis, jo tas neviena vīna garšu neuzlabos. Īpaši bīstams ir mazgājamā līdzekļa un šampanieša glāžu salikums. Skalojamā viela trauku mazgājamā mašīnā saglabājas trauka sieniņās un vēlāk šampanietis glāzē neburbuļos, jo būs pārāk nolīdzināti sīkie negludumi uz stikla virsmas, kā rezultātā dzēriens drīz kļūs pliekans.
Neglabājiet glāzes trauku skapī apgrieztas otrādi. Ja tās nebūs paspējušas strauji izžūt, ātri var izveidoties nepatīkama smaka, kas sabojās vīnu aromātu.