Karlam Lāgerfeldam palaimējās – Parīzē prognozētais lietus tomēr nelija, un Chanel jaunā rudens/ziemas Haute Couture kolekcija varēja droši notikt zem klajas debess kāda sabiedriskā peldbaseina teritorijā.

Platas, metāliski spīdīgas ādas jostas zelta, akvamarīna, sārtā vai ceriņu krāsā veido Lāgerfelda silto apģērbu modes vadmotīvu. Ar platajām jostām vācu dizaineris saliek košus akcentus tvīda kostīmiem, īsiem kašmiras mētelīšiem un pusgarām (līdz ceļiem) kleitiņām.

Platās jostas jaunajā Chanel kolekcijā redzamas gandrīz visiem tērpiem - dažreiz tās slēpjas zem gariem drapētiem šifona apmetņiem. Modelēm, kurām ir īsas kostīmžaketes, jostas ir redzamas šķēlumu vietās. Pie šāda apģērba tiek vilkti gari augstpapēžu zābaki.

Savā kolekcijā Lāgerfelds atteicies iekļaut bikses. Arī garos vakartērpus viņš demonstrēja tikai dažus, starp kuriem bija, piemēram, ciešs, gaišs smilškrāsas tērps ar rozā jostu, un tam pāri – krāsaini pieskaņota tilla drapērija.

Vai arī brūni-balti-sīkraibi vakartērpa svārki ar audumā iestrādātiem mirdzošiem pavedieniem. Pie šiem svārkiem Lāgerfelds izdomājis tērpa virsdaļu bez piedurknēm un zeltainiem smilškrāsas volāniem.

Svētku tērps no daudzkārtīgi salikta melna šifona sniedzas tikai līdz ceļgaliem, un tērpa izgriezumu rotā kupls spalvu pušķis. Tikpat īsa ir kāda mežģīņu kleitiņa ar šņorējamu dekoltē.

Chanel nākamai sezonai piedāvā netipiski daudzus un uzkrītošus ziedu vai grafisku ornamentu izšuvumus. Turklāt Parīzes modes nams spēlējas ar krāsaina tilla un zīda kārtām, kas pilnīgi melnus tērpus padara nebēdnīgākus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!