Foto: Shutterstock

Jautājums: Vēršos pie jums ar jautājumu, kurš mani pēdējā laikā visvairāk uztrauc. Esmu 19 gadus jauna meitene un pirms neilga laika sāku dzimumdzīvi. Esmu pamanījusi, ka jau otro reizi pēc vaginālā seksa man izdalās tā sacamie gaisa purkšķi no maksts.

Nekad par tādu lietu nebiju dzirdējusi vai lasījusi informāciju. Nevienam neesmu to teikusi, tāpēc vispirms vēršos pie speciālista.  Vai tam tā jābūt? Vai tomēr esmu izņēmums? Vai jūs, lūdzu, varētu izskaidrot šo jautājumu?

Atbild Dr. Daiga Baranovska (ārstu prakse "Quartus" - 67271205): 

Atbilde: Grūti spriest, vai aprakstītā problēma ir plašu diskusiju vērta, taču katrā ziņā jūs neesat unikāla. Principā aprakstītais ir samērā elementārs uz fizikas pamatprincipiem balstīts fenomens. Runājot fizikas terminos, novērst sūdzības par gaisa iekļuvi makstī var, palielinot hermētismu. Visdrīzāk ka būs sarežģīti pēkšņi palielināt konkrētā vīrieša dzimumlocekļa apkārtmēru, tādēļ tas, ko varat darīt ir mazināt maksts izmērus, to sasprindzinot dzimumakta laikā vai arī regulāri trenējot ārpus seksuālājām attiecībām. Vēl šīs problēmas var novērst, mainot pozas dzimumakta laikā. Mēģiniet risināt jautājumu radoši, un gan jau tas jūs vairs netraucēs.

Lasītāju ievērībai: Lai saņemtu speciālista e-konsultāciju, lūdzu, nosūti savu jautājumu uz e-pasta adresi: sieviete@delfi.lv. Redakcija patur tiesības rediģēt tekstu. Speciālistu ieteikumiem ir tikai izglītojošs raksturs, un tie nevar aizstāt speciālista konsultāciju klātienē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!