Lasītājas jautājums: Man ir 15 gadu un esmu muskuļaina meitene, pat pārāk.. mīlu kalnu slēpošanu, dejošanu un peldēšanu, vienu laiku cītīgi nodarbojos ar aerobiku un kāju muskuļi palielinājās, taču arī pirms tam tie bija lieli, un tagad mana figūra drīzāk atgādina vīrieti nevis sievieti.

Kādus vingrojumus Jūs varētu ieteikt, lai uzturētu sevi formā, taču lai muskuļi vairs nepalielinātos. Otra problēma - celulīts. Nezinu, ko un kā darīt, it kā sportoju pietiekami, ēdu gan laikam ne pārāk labi, bet kā tad ir vislabāk?

Atbild Inete Auziņa, Latvijas Fitnesa Treneru un Instruktoru Profesionālās biedrības prezidente, fitnesa kluba “A + S” vadītāja.

Izlasot jautājumu, varu secināt, ka liela nozīme Jūsu ķermeņa uzbūvē varētu būt iedzimtībai. Jums jau tagad jāsāk pievērst ļoti lielu uzmanību minētajām problēmām.

Iesakāmie nodarbību veidi: stiepšanās un kalanētikas nodarbības, uzturā izslēgt sāls lietošanu pilnībā, ķermeņa zonas, kurās izteikts celulīts, jāmasē. Jums nepieciešama nopietnāka konsultācija.

Jautājumus fitnesa speciālistiem sūti uz adresi sieviete@delfi.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!