Lasītājas jautājums: Esmu ļoti daudz uzzinājusi par grūtniecību tieši no Jūsu portāla, un tagad, kad pati esmu ceturtajā mēnesī, uz daudziem jautājumiem atbildes varu izlasīt tieši Delfiņos...

Visās gudrajās grāmatās par grūtniecību ir vingrojumi tieši labas formas atgūšanai
pēc
dzemdībām. Bet es gribētu zināt, kādus vingrojumus varu veikt mājas apstākļos, lai sagatavotos pēc iespējas vieglākām dzemdībām bez plīsumiem un komplikācijām. Visi tie vingrojumi uz bumbām ir labi, kad punčuks jau liels un grūti strauji kustēt... Bet ko var darīt ceturtajā mēnesīti, lai sevi sagatavotu bēbja dzimšanai? Saprotu, ka grūtniecība nav labākais laiks nopietnu nodarbību sākšanai, un tomēr, ko varētu darīt saprāta robežās?

Skatoties uz ielas, cik daudz sieviešu tieši pavasarī staigā ar lieliem punčiem, domāju, ka šis jautājums ir aktuāls ne man vienai vien. Ļoti gaidīšu atbildi.

Atbild Inete Auziņa, Latvijas Fitnesa Treneru un Instruktoru Profesionālās biedrības prezidente, fitnesa kluba “A + S” vadītāja:

Grūtniecība ir dabisks process, tāpēc vingrot var uzsākt arī grūtniecības laikā, ja ārsts to Jums ir atļāvis. Kā trenere, kas ilgus gadus vada nodarbības grūtniecēm, neiesaku Jums vingrot mājas apstākļos. Nodarbību laikā svarīgi ievērot pareizu sākuma stāvokli un vingrinājumu precīzu izpildi. Vingrošana grūtniecības laikā uzturēs Jūs labā fiziskā formā, kas protams nav mazsvarīgi dzemdību laikā, kā arī pēcdzemdību periodā.

Jautājumus un atbildes par fitnesu un veselību vari lasīt sadaļā “Dzīvo vesela” “Jautā ekspertam”. Ja nevari atrast atbildi uz sev interesējošo jautājumu mūsu arhīvā, nosūti savu jautājumu uz adresi sieviete@delfi.lv un gaidi speciālistu atbildi šajā sadaļā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!